Maragall assegura que el curs escolar començarà demà amb normalitat tot i l'avançament de dates

El conseller supedita la seva presència a les llistes del PSC a la definició d'un projecte polític que ell pugui defensar

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha garantit, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el començament de curs es farà demà amb total normalitat tot i l'avançament de la data.

Maragall ha reconegut que perquè això sigui possible, l'última setmana s'han hagut de fer 6.500 nomenaments per substituir els docents que han demanat, per exemple, reduccions de jornada, i que 24 hores abans del començament del curs escolar, queden per cobrir 450 baixes.

Tot i això, el conseller ha assegurat que demà tant les plantilles de mestres com les instal·lacions d'escoles i instituts estaran a punt per rebre els nens. "El sistema educatiu estarà al 100% des del punt de vista constructiu d'instal·lacions, i preparat. L'altre gran aspecte de l'inici de curs és que totes les escoles tinguin les plantilles, els docents nomenats, adjudicats i disponibles (...) aquest any, per primera vegada a la història, el 30 de juny 65.000 docents, tots els que tenen jornada sencera, tenien destí confirmat".

La gran novetat del curs serà la setmana de festa del segon trimestre. Davant les crítiques de les famílies per haver d'assumir el cost de les activitats que s'hauran d'organitzar per als nens durant aquests dies, el conseller Maragall ha dit que "hem d'anar treballant, per exemple, per canviar i que una part, evidentment no la majoria i no tothom, pugui fer vacances aquesta setmana de febrer, com succeeix en els països en què tenen calendaris educatius d'aquesta mena, i per tant, moltes famílies decideixin que la millor dedicació del temps possible és en els seus fills".

Tot i això, Maragall ha recordat que el seu departament ha aprovat una ajuda extraordinària de 800.000 euros per subvencionar les activitats que les AMPA i els ajuntaments organitzin per a aquest període no lectiu.

Llistes del PSC

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, no dóna per feta la seva inclusió a les llistes del PSC per les eleccions al Parlament i ho supedita a la definició d'un projecte polític que ell pugui defensar. "Ha d'haver-hi un projecte, i aquest projecte ha de ser representat de forma coherent per determinades persones. Ha d'haver-hi aquesta coherència entre projecte i persones que el representen". Per Ernest Maragall la incògnita de si anirà a les llistes s'aclarirà en qüestió de setmanes, quan s'acabi el procés d'elaboració del programa electoral, en el qual diu que està participant activament. De totes maneres, pel conseller, la seva presència a les llistes no és el que més hauria de preocupar ningú. "El que és important és què ofereix el PSC als ciutadans de Catalunya. Això és el que realment compta i l'únic que ens hauria de preocupar. En tot cas, és l'únic que m'interessa a mi".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut