Mar Serna: "Les xifres de l'atur no són bones i segurament tampoc no ho seran els propers mesos"

La consellera de Treball, Mar Serna, ha valorat al programa Problemes domèstics de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, les últimes dades de l'atur a Catalunya, que se situa als 420.000 aturats.

Mar Serna ha admès que "les xifres no són bones i segurament tampoc no ho seran els propers mesos", i per aquesta raó ha assegurat que la Generalitat continuarà treballant per "donar suport als aturats i a les empreses que ho necessitin". La consellera de Treball també ha remarcat que, davant aquesta conjuntura, les persones que es troben a l'atur han "d'aprofitar-ho per formar-se".
En aquest sentit, durant l'entrevista que li ha fet Manel Fuentes, Serna ha remarcat que el govern català ha posat en marxa recentment –al mes de novembre– 20.000 cursos de formació gratuïts per a aturats i també ha avançat que aviat es posaran a disposició crèdits a interès zero perquè els aturats puguin formar-se en altres àmbits que no estiguin dins l'oferta de la Generalitat. Mar Serna ha apuntat que ara hi ha àmbits com la dependència, l'educació, el medi ambient o les energies alternatives que "ja creen llocs de treball tot i la crisi", i ha apostat perquè els aturats es formin en aquestes àrees i en els sectors "que generaran ocupació d'aquí a uns mesos", quan es vagi superant la situació econòmica actual.
Pel que fa als expedients de regulació que s'estan negociant actualment en multinacionals com Nissan o Seat, Mar Serna ha confiat que es trobin solucions perquè aquestes empreses constructores del sector de l'automoció "continuïn" en marxa. La consellera de Treball també ha remarcat que des de la Generalitat estan treballant perquè el sector auxiliar de l'automoció, "molt potent a Catalunya", també es pugui mantenir perquè "quan sortim d'aquesta crisi no ens podem permetre el luxe de no tenir aquestes empreses auxiliars, perquè llavors tampoc tindrem les constructores".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut