Presentació del documental "Déu, amb accent"
Presentació del documental "Déu, amb accent"

M. Dolors Genovès presenta el documental "Déu, amb accent" com "una mirada de respecte, reflexió i integració"

Dimarts que ve, 23 de desembre, a les 22.00, TV3 estrena el documental "Déu, amb accent", de M. Dolors Genovès, que s'emetrà durant el programa "Sense ficció". Els protagonistes són deu persones que parlen de Déu i de la seva relació amb allò transcendent. Jueus, catòlics, musulmans, ortodoxos, protestants, sufís, testimonis de Jehovà i budistes han participat en aquest documental i han assistit a la presentació, aquest dimecres, a la seu de la SGAE de Barcelona.

Com a preludi de la projecció del documental, produït per Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Brutal Media, es van adreçar al públic assistent el director de TV3, Eugeni Sallent; la directora de "Déu, amb accent", M. Dolors Genovès; el productor executiu de Brutal Media, Raimon Masllorens, i el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell.

 

Aquestes són les paraules d'Eugeni Sallent, director de Televisió de Catalunya, que ha agraït la feina de l'equip que ha fet el documental i la participació dels protagonistes:

"Aquest és un documental pensat per anar en una finestra que es diu "Sense ficció", que mostra la voluntat de TV3 per emetre documentals en "prime time". Una aposta que fem molt convençuts que aquest és el camí de la televisió pública perquè arribi al màxim de gent possible."

"Aquesta és la darrera obra de la Dolors Genovès, que té una trajectòria molt llarga i valuosa a la televisió i fent documentals. El documental afronta les relacions de diferents personatges amb Déu, un repte que no és senzill, que la Dolors ha sabut trobar de manera encertada i amb sensibilitat. És una obra que aporta molt valor i sentit a una televisió pública."

 

Dolors Genovès, directora de "Déu, amb accent", ha destacat la col·laboració de les comunitats religioses i l'objectiu d'acostar els espectadors a la realitat de les diverses religions:

"No ha estat un repte difícil perquè ens ho han posat molt fàcil les deu persones que surten al documental, les comunitats religioses, l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat."

"Em demanen el perquè d'aquest documental. I per què no? Aquesta pregunta indica que hi ha un desconeixement o prejudici. El que vol el documental és apropar a una realitat amb nous ciutadans, nous catalans que han anat incorporant noves religions."

"El documental és una mirada de respecte, reflexió i integració, fet amb un equip que hi ha posat totes les ganes, amor i sensibilitat."

 

Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media, ha posat de relleu el treball amb M. Dolors Genovès:

"Agraïm a Televisió de Catalunya i a Dolors Genovès per confiar en Brutal Media. Després de l'atemptat d'ahir al Pakistan, venia pensant que documentals com aquest són absolutament necessaris en una televisió pública per ampliar aquestes informacions."

"Tenim la fortuna d'haver treballat en diversos projectes amb la Dolors i em fa gràcia perquè d'entrada sempre arriba amb un full i mig, i sempre n'acaba sortint un treball que val molt la pena."

 

Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, s'ha mostrat satisfet per l'aposta de TV3 per un documental al voltant de les religions:

"En nom de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, agraeixo a Televisió de Catalunya que hagi apostat per aquest projecte, perquè des de la Direcció General d'Afers Religiosos, la nostra pràcticament única obsessió és donar-ho a conèixer. Felicitats per la idea, per la consecució i perquè ja té una data d'emissió en horari de màxima audiència."

 

tv3.cat/senseficcio

 

Anar al contingut