Vicky Luengo, a "Quan arribin els marcians"
DILLUNS, A LES 24.15

L'urbanisme sostenible i l'actriu Vicky Luengo, a "Quan arribin els marcians"

Dilluns, a les 24.15, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. La sostenibilitat en les propostes urbanístiques i arquitectòniques i l'actriu Vicky Luengo, protagonistes d'un nou capítol marcià

L'escriptor Gabi Martínez tenia problemes d'audició i per això es va haver d'operar. Just després de sortir de l'hospital, quan encara no havia fet 30 passos, li va passar una ambulància pel costat i la sirena li va fer esclatar el timpà que s'acaba de tractar. Aquesta vivència l'ha portat a escriure "Naturalmente urbano", un assaig en què exigeix que s'han de renaturalitzar unes ciutats que ara mateix ens emmalalteixen.

Diverses actuacions ja preveuen el que reclama l'autor, com les superilles o la nova etapa d'aquesta iniciativa de la ciutat de Barcelona: els "eixos verds" i les places jardins que naixeran en les seves confluències, una proposta en què participen despatxos d'arquitectura com Cierto Estudio o Landlab.

Algunes de les iniciatives de l'urbanisme i l'arquitectura actuals inclouen la cocreació amb els ciutadans. Així treballa Equal Saare, un estudi que, a més, incorpora el feminisme en els seus projectes.

La sostenibilitat en tot el procés d'edificació és un altre aspecte que inclouen cada vegada més arquitectes, i en aquesta línia treballa Societat Orgànica. Al programa de dilluns, tots aquests professionals dibuixen com podem convertir les nostres ciutats en espais més habitables.

A més, els marcians abdueixen l'actriu Vicky Luengo, una de les protagonistes del film "Chavalas", òpera prima de Carol Rodríguez Colás. A punt d'emprendre el viatge marcià, Vicky parla de la perillositat de l'ofici d'actriu, de la necessitat de l'art a Mart i de la importància de tenir amics.

En l'última part del programa, els redactors i redactores terrícoles responsables d'aquesta missió marciana, Júlia Bertran, Jofre Font, Bego Garcia Pla, Roger Roca i Lluís Salgado, fan les seves recomanacions perquè els marcians passin un bon cap de setmana a la Terra. Els suggeriments d'aquesta setmana són: el festival de fotografia analògica Revela'T, que tindrà lloc en diversos espais de Vilassar de Dalt fins al 12 d'octubre; el festival Petits Camaleons, del 24 de setembre al 3 d'octubre, a Sant Cugat del Vallès; la pel·lícula "Calamity", dirigida per Rémy Chayé; l'exposició "Perfect day" de Txema Salvans, a l'espai Foto Colectania de Barcelona fins al 21 de noviembre, i l'obra de teatre "La dona del 3r 2a", que es pot veure a la Sala Àtrium de Barcelona fins al 3 d'octubre.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians
twitter.com/marciansTV3
instagram.com/marciansTV3
facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut