L'Univers ESMUC Jazz Project a "Diumenge, concert"
L'Univers ESMUC Jazz Project a "Diumenge, concert"
Diumenge, a les 11.20

L'Univers ESMUC Jazz Project a "Diumenge, concert"

Diumenge, 16 de maig, a les 11.20, "Diumenge, concert" ofereix un concert de l'ESMUC Jazz Project dedicat a la figura de Wayne Shorter. Es tracta d'un concert del cicle Grans Conjunts de l'ESMUC, enregistrat el 14 de desembre a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona.

És la sisena versió de l'ESMUC Jazz Project, una formació orquestral estable, nascuda el 2015 dins el Departament de Jazz i Música Moderna de l'Escola Superior de Música de Catalunya i per iniciativa dels professors Lluís Vidal, Francesc Capella, Joan Díaz, Joan Monné i Joan Sanmartí.

El concert

Aquest any, el concert de l'ESMUC Jazz Project està dedicat a l'univers musical de Wayne Shorter, amb obres compostes i dirigides pels directors de la formació. El grup continua amb els projectes dedicats a diferents figures del jazz internacional, com ja va fer amb Chick Corea i Ralph Towner. Ara, amb la seva setena edició, l'ESMUC Jazz Project s'endinsa en la música de Wayne Shorter, saxofonista i compositor destacat, líder i col·laborador de llegendes com Art Blakey & The Jazz Messengers, Miles Davis o Josef Zawinul.

ESMUC Jazz Project

Els impulsors de l'ESMUC Jazz Project van donar forma al projecte amb la voluntat de conrear una estètica musical contemporània, que fusionés elements de diverses tradicions del segle XX: jazz, rock, música contemporània de cambra o simfònica, músiques ètniques, etc. 

Com a ensemble, vol ser representatiu de la realitat i el potencial artístic de tota la comunitat de l'ESMUC. L'integren estudiants de grau, tant de l'àmbit de jazz i música moderna com de clàssica i contemporània, alumni i professorat. Cada projecte s'articula al voltant de la figura d'un músic rellevant dins del jazz i la música moderna, recreant i reelaborant la seva obra. El resultat, un material original inspirat en l'essència de la seva música.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical nova dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, en què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

tv3.cat

Anar al contingut