Una imatge de l'episodi d'avui de "L'últim xou"
Una imatge de l'episodi d'avui de "L'últim xou"

"L'últim xou", una sèrie amb participació de TV3, premiada al FesTVAL de Vitòria 2020

La XII Fdició del FesTVAL de Vitòria ha donat a conèixer els premiats d'enguany, entre els quals hi ha la sèrie original d'Aragón TV, amb participació de TV3, "L'últim xou", dirigida per Ángel Rodrigo i que TV3 ha estrenat avui, dilluns.

El XII Festival de Televisió de Vitòria, que se celebra fins dissabte, 5 de setembre, ha fet públics els guardons que premien els programes i sèries més destacats d'aquesta temporada. Entre aquestes distincions hi ha la sèrie "L'últim xou", original d'Aragón TV, amb participació de TV3 i altres autonòmiques, que aborda en clau de drama i comèdia el conflicte d'un còmic, Miguel Ángel Tirado, que mira de fugir del personatge que li va donar fama, Marianico el Corto.

La sèrie, al llarg de les seves diferents trames, tracta conflictes universals com la crisi d'identitat, el xoc entre generacions, els canvis en l'adolescència i la maduresa, que volen atrapar públic de diferents edats.

"L'últim xou" és la primera sèrie de ficció d'Aragón TV i ha estat creada per Álex Rodrigo (codirector de l'èxit "La casa de papel") i codirigida per ell mateix al costat de Carlos Val.

El jurat ha premiat aquesta sèrie, protagonitzada per Miquel Ángel Tirado, "pel mèrit que té realitzar una feina impecable per a una televisió autonòmica", que ha definit com "un joc entre realitat i ficció, una sèrie original, que empatitza amb l'espectador i que té una posada en escena excel·lent."

El lliurament dels premis tindrà lloc en una cerimònia de clausura, dissabte, 5 de setembre, al Palau de Congressos Europa de la capital alabesa.

Sinopsi

Després de molts anys fent de Marianico el Corto a l'escenari, Miguel Ángel Tirado està cansat del personatge i li sembla que la seva carrera d'humorista ha arribat a un punt mort. El desencís professional se suma als alts i baixos de la seva vida personal. Encara està molt enamorat de la seva exdona, tot i que estan separats des de fa molts anys i ella ja té una altra parella. La seva filla, també separada i mare d'una filla en plena adolescència, té problemes per conciliar la vida laboral amb la vida familiar. L'agent i amic íntim del Miguel es nega a acceptar que la carrera del Marianico s'hagi acabat. I, per postres, la salut tampoc l'acompanya.

Fitxa tècnica

Direcció: Álex Rodrigo i Carlos Val
Producció executiva: Álex Rodrigo, Zaza Ceballos, Jaime Fontán i Silvia Gómez Jordana
Direcció de producció: Lucía Caramelo
Direcció de fotografia: Mario López
Guió: Sara Alquézar, Enrique Lojo i Álex Rodrigo
Música original: David Angulo
Cap de so: Sergio López Eraña
Vfx: Marfil Studio
Muntatge i postproducció: Guillermo Cobo i Luis de la Madrid
Vestuari: Contraje Producciones - Ana Sanagustín
Disseny artístic: Océano Naranja – Jero Bono
Maquillatge i perruqueria: Cristina Sánchez i Virginia Maza

La història, que es desenvolupa en vuit capítols de 50 minuts de durada, s'ha començat a emetre avui, dilluns, a les 16.10, a TV3.

tv3.cat/ficcioicinema
Anar al contingut