"Love me not" i "Els dies que vindran", films amb participació de TV3, presents al Festival D'A 2019

Demà, 25 d'abril, i fins al 5 de maig, el Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona celebrarà la novena edició. Aquest any, el festival ha seleccionat més de 110 de pel·lícules, d'entre les quals hi ha "Love me not" i "Els dies que vindran", dues produccions amb participació de TV3

Des del 25 d'abril fins al pròxim 5 de maig tindrà lloc el D'A Film Festival Barcelona, un esdeveniment cinematogràfic que pretén promoure i difondre produccions independents i d'autor, tant de nivell internacional com local, i que presenta una selecció del millor cinema contemporani. D'entre una programació que recull més d'un centenar de títols, el Festival D'A 2019 acollirà les pel·lícules "Love me not" de Lluís Miñarro, i "Els dies que vindran" de Carlos Marques-Marcet, totes dues amb participació de TV3, perquè es projectin en aquesta novena edició.

El llargmetratge "Love me not" es projectarà dins la secció de sessions especials dissabte, 27 d'abril, a les 21.30, a la Filmoteca de Catalunya, i dilluns, 29 d'abril, a les 21.30, a l'Aribau Multicines.

D'altra banda, "Els dies que vindran", que va ser guanyadora dels premis a millor actriu protagonista, millor direcció i millor pel·lícula al Festival de Màlaga 2019, es projectarà dins la secció de clausura el dissabte 4 de maig a les 20.00, i el diumenge 5 de maig a les 18.00 al CCCB, concloent, així, el Festival D'A 2019.

Sinopsi "Love me not"

"Love me not" transcorre en dos períodes, l'any 2006 i l'actualitat. L'acció passa en un descampat. Un lloc desèrtic d'un exèrcit estranger del qual no importa gaire la nacionalitat. Com en tot destacament militar hi ha barracons, algun jeep, una carpa, dutxes a l'aire lliure i molta calor. Es mostra un lloc inhòspit on hi ha empresonat l'enemic. Un presoner molt especial que s'hi manté confinat. D'entrada, no se sap qui és, ni què fa. Pertany a una altra ètnia i cultura. Es pot pensar que és un terrorista o, fins i tot, un profeta.

La pel·lícula es troba en el terreny de l'ambivalència, en què esclatarà la lluita per la raó, la seducció, l'erotisme i la violència. Aquesta és la metàfora per arribar al nus de la qüestió: la repressió genera monstres. El racó fosc de la naturalesa humana s'ha de saber domar.

"Love me not" és una coproducció de TV3 amb l'empresa mexicana Piano Producciones, coneguda pels seus èxits recents i premis a Sundance ("Tiempo Compartido") i a Canes ("Un couteau dans le coeur", secció Oficial) d'aquest mateix any.

Sinopsi "Els dies que vindran"

"Els dies que vindran" té com a protagonistes la Vir i el Lluís, que fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan esperant un fill. Durant nou mesos se seguirà l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que farà la seva vida, les pors i alegries, les seves expectatives i realitats, que durant l'embaràs creixen.

El llargmetratge, protagonitzat per David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto, presenta un relat minuciós d'aquests nou mesos, utilitzant l'embaràs real de la parella d'actors protagonistes. La pel·lícula, una crònica ficcionada de l'embaràs de la parella, explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés.

"Els dies que vindran" està produïda per Lastor Media i Avalon P.C., amb el suport de l'ICAA, l'ICEC i la participació de Movistar+ i TV3.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut