Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"
Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"

"Los europeos" i "Las niñas", llargmetratges amb participació de TV3, premiats al Festival CiBRA de Toledo

Juan Diego Botto i Raúl Arévalo guanyen el premi a la millor interpretació masculina per "Los europeos" i "Las niñas", de Pilar Palomero, el premi Carlos Blanco a millor guió original a l'edició d'enguany del Festival CiBra de Toledo

Diumenge es va celebrar, en format online, la gala de la dotzena edició del Festival Internacional del Cine i la Paraula (CiBRA) de Toledo, on els dos llargmetratges amb participació de TV3 van ser guardonats.

"Los europeos", dirigida por Víctor García León, participava a la secció oficial del festival i els seus dos actors protagonistes, Raúl Arévalo i Juan Diego Botto, van obtenir el premi a la millor interpretació masculina. Mentre que l'òpera prima de Pilar Palomero, "Las niñas" va rebre el premi Carlos Blanco al millor guió.

El festival, que degut a les circumstàncies sanitàries actuals, s'ha desenvolupat aquest any de manera totalment online, és una mostra de cinema i literatura en què es projecten pel·lícules basades en guions adaptats d'una obra, des d'una novel·la fins a una peça de teatre o un còmic.

"Los europeos", dirigida por Víctor García León, està basada en la novel·la homònima de Rafael Azcona, amb guió de Bernardo Sánchez i Marta Libertad Castillo, i compta en el seu repartiment amb Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre.

Narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han explicat que és molt fàcil lligar amb europees. Després dels primers passos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna de gresca que pul·lula per l'illa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

Està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos La Película A.I.E. i In Vivo Films (França), amb la col·laboració de RTVE, l'ICAA, l'ICEC, TV3, IB3 i Orange. Filmax s'encarrega de la distribució i vendes internacionals.

"Las niñas" està protagonitzada per Andrea Fandos ("La comulganta") en el paper de Celia i per Natalia de Molina, protagonista de pel·lícules com "Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3, i guanyadora de dos Goyas per "Techo y comida" i "Vivir es fácil con los ojos cerrados".

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radiotelevisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut