L'onzena setmana del judici, amb més testimonis, entre els quals destaquen Pere Aragonès, Jordi Jané i Meritxell Ruiz, a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio fan una cobertura informativa especial amb motiu del judici del procés independentista català que es fa al Tribunal Suprem a Madrid. En l'onzena setmana, a partir de dimarts, 23 d'abril, les sessions es podran continuar seguint en directe pel 3/24, Catalunya Informació, TV3 i Catalunya Ràdio

Una setmana més continuen les declaracions dels testimonis a partir del dimarts 23 d'abril. El dia de Sant Jordi serà el torn, entre d'altres, de Pere Aragonès, vicepresident del govern i conseller d'Economia; Jordi Jané, exconseller d'Interior, i Meritxell Ruiz, exconsellera d'Ensenyament.

Dimecres declararan l'exdirector, l'expresident i un extreballador d'Unipost i també l'exportaveu pel pacte nacional pel referèndum, Joan Ignasi Elena, i Neus Lloveras, expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència.

Finalment, dijous, seran alguns membres del Cos dels Mossos d'Esquadra i també diputats, exdiputats i senadors d'ERC i Junts pel Sí, els citats a declarar.

Durant tot el judici, TV3, Catalunya Ràdio, el canal 3/24, Catalunya Informació i el web 324.cat/judici oferiran una cobertura del judici amb una clara funció de servei públic.

Les sessions del judici es podran seguir íntegrament en directe pel 3/24 i pel web catradio.cat.

TV3 i Catalunya Ràdio estaran pendents de l'actualitat del judici, amb connexions diàries i una cobertura especial per als moments clau. A Catalunya Ràdio faran connexions per seguir l'actualitat i també estaran pendents de les declaracions dels testimonis del judici al matí, amb Mònica Terribas, i, a la tarda, en el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia. A Catalunya Informació, es podrà seguir el judici íntegrament amb Marta Romagosa.

Aquesta setmana, a TV3, el "TN migdia", "Els matins" i el "TN vespre" es faran des del plató, però amb connexions amb els corresponsals. El canal 3/24 seguirà el judici. El dia acabarà amb un recull d'allò que hagi donat de si el judici, al "Més 3/24", en el seu horari habitual.

Al 324.cat hi haurà un seguiment minut a minut del judici i s'emetrà el judici en directe a Twitter i a Facebook. També es farà difusió de tota la cobertura per YouTube.

Els dies que hi hagi judici, hi haurà sessions de matí i de tarda que generaran tota mena d'informacions. Totes les notícies es podran consultar a l'especial del judici del procés, però, per no perdre's res del que passa a dins i fora de la sala del Suprem, se n'oferirà un resum diari, que estarà disponible també via WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que s'enviaran al vespre. També, tota la informació a Telegram. Per subscriure's al servei, s'ha de tenir instal·lada l'aplicació de Telegram a l'"smartphone", i clicar a l'enllaç: 324.cat/judicitelegram.

Catalunya Ràdio ha generat un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura. Aquest servei nou inclou, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per inscriure's al podcast, es pot fer gratuïtament a SpotifyiTunes i iVoox. També es pot accedir a l'RSS per poder-ne gestionar el contingut.

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu s'ofereix context amb la finalitat que tothom pugui interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment. Aquesta informació es troba en un interactiu web que es pot consultar en català, castellà i anglès, i que es diu "Les claus del judici", dins del 324.cat.

Enllaç en tots tres idiomes:

https://www.ccma.cat/324/claus-judici-proces/

https://www.ccma.cat/324/keys-catalan-independence-trial/

https://www.ccma.cat/324/claves-juicio-proces/

tv3.cat

catradio.cat