Grafiti a un carrer de Caracas
L'ombra de Chavez
Diumenge, a les 21.55

"L'ombra de Chávez", el diumenge 11 de febrer, a "30 minuts"

El diumenge 11 de febrer, a les 21.55, "30 minuts" estrenarà la producció "L'ombra de Chávez", dirigida per François Cardona, Vincent Rimbaux i Sébastien Daguerressar. El documental s'endinsa en el món dels partidaris del chavisme, els veneçolans que defensen la revolució al costat del govern de Nicolás Maduro.

Les últimes notícies que arriben de Veneçuela fan pensar cada cop més en un estat fallit. Però, què està passant en realitat? Camina lentament cap a una dictadura o lluita amb totes les eines a l'abast contra les sancions imposades pels Estats Units?

Ja fa quatre anys que Hugo Chávez va morir, però la seva figura és omnipresent. Fent un volt pels carrers de Caracas, podem trobar-nos enormes cartells amb la seva cara.

El seu successor, Nicolás Maduro, es refereix constantment al "comandante" per combatre els seus oponents, que fa molts mesos que organitzen protestes en què reclamen la seva dimissió. Aquestes manifestacions s'han anat fent més i més violentes, i han causat desenes de morts.

Veneçuela viu sota el pes de les duríssimes sancions a què està sotmesa i sota la càrrega de la corrupció, una combinació que l'ha portat a la fallida. Tot i les vastes reserves de petroli del país, milions de veneçolans pateixen fam; els supermercats estan pràcticament buits, els aliments es venen a uns preus inabastables per a la població i els hospitals s'han quedat pràcticament sense medicaments.

Però tot i aquest panorama, hi ha moltes persones que encara creuen en el somni de Chávez i donen suport al govern de Nicolás Maduro: són els guardians de la revolució bolivariana.

El "30 minuts" "L'ombra de Chávez" s'endinsa en el món dels partidaris del chavisme, els veneçolans que defensen la revolució al costat del govern de Nicolás Maduro.

Un reportatge de François Cardona, Vincent Rimbaux i Sébastien Daguerressar
Producció: Babel

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 9 de febrer del 2018

Anar al contingut