Diumenge, 24 de febrer, a les 23.25

Lladres i policies, protagonistes a l'últim capítol de "La Gran Il·lusió"

Diumenge, 24 de febrer, després de "Quatre gats", a les 23.25, TV3 emetrà l'últim episodi de la "La Gran Il·lusió", la docusèrie de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer.

"La Gran Il·lusió" emetrà diumenge "Lladres i serenos", l'últim capítol d'aquesta primera entrega del programa, que mostra com es troba el cinema entre els anys 50 i 60. La sèrie explica com va néixer a Barcelona una generació de cineastes que van aprofitar el cinema urbà i el policíac per fer un retrat indirecte del país. Es veurà com films de gran rellevància com "A tiro limpio", "Apartado de correos 1001", "Distrito Quinto" i molts d'altres van tenir una influència decisiva en futurs escriptors (Vázquez Montalbán, Martín) i directors (Aranda, Balagué).

"La Gran Il·lusió" és una de les grans apostes culturals de TV3 per tal de difondre i donar a conèixer el patrimoni cinematogràfic de Catalunya. La docusèrie ha tingut gran èxit d'audiència durant les seves emissions; l'últim capítol emès, de diumenge passat, sobre el cinema durant el franquisme, va liderar la franja, i el van seguir 304.000 espectadors i va tenir un 12,6% de "share". El dia de l'estrena, que es va fer en "prime time", el programa va liderar la franja i va superant "El Hormiguero" d'Antena3. El van seguir 501.000 persones i va obtenir una quota d'un 18,1%. Des que es estrenar, "La Gran Il·lusió" ha tingut una mitjana d'audiència de 270.000 espectadors i una quota d'un 11,3%.

"La Gran Il·lusió" és un programa sobre la gran història i les petites històries del cinema a Catalunya des dels inicis, l'any 1896, fins a la dècada dels 50. Es tracta d'una docusèrie que mostra l'aventura d'un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius, prioritzant les experiències humanes abans que l'opinió dels experts. És una producció de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA.

tv3.cat/lagranillusio

Anar al contingut