DIVENDRES, A LES 10.00

L'impacte de la introducció de la vespa asiàtica, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Mònica Terribas.
Mònica Terribas.

Divendres, 11 d'octubre, a les 8.30, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, farà tertúlia amb Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Francesc Guillaumet, director de La Mañana; Patricia López, periodista d'investigació de Público; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, i Salvador Cot, director d'El Món. 

 

La vespa asiàtica

A les 10.05, la secció "I visca la terra", analitzarà l'impacte de la vespa asiàtica sobre la biodiversitat i l'apicultura. Espècie exòtica invasora la introducció accidental de la qual es vincula al comerç de mercaderies de la Xina, és un predador molt agressiu de les abelles –el 80% de la seva alimentació són larves d'aquest insecte–, amb un efecte molt negatiu en la pol·linització i causant de greus danys econòmics als apicultors. En parlaran Francesc Xavier Macià, ornitòleg, i Jaume Cambra, biòleg. La periodista Montse Barcon es desplaçarà a la Garrotxa per parlar amb l'apicultor Kílian Sampol.

A les 10.45, "Temps a la carta", amb Tomàs Molina, i a les 11.05, "Desinforme setmanal", amb Adrià Cuatrecases i Sergi Vives.

 

Entrevistes als músics Amparanoia i Albert Pla

A les 11.30, "Deixa que soni", amb Miqui Puig i Blai Marsé. La secció inclou les entrevistes a Amparo Sánchez, "Amparanoia", cantant que participa demà al Festival Esperanzah! del Prat de Llobregat, i a Albert Pla, que ha publicat "Juerga catalana", una nova cançó inspirada en el procés sobiranista, i que torna avui a la Sala BARTS de Barcelona amb l'exitós espectacle "Miedo", fins al 20 d'octubre.

 

L'actor David Verdaguer, concursant de "L'apocalipsi"

A les 12.05, el concurs "L'apocalipsi (El matí de Catalunya Ràdio)", amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, tindrà com a concursant l'actor David Verdaguer i l'oient Jordi Díaz.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a una del migdia.

 

catradio.cat/maticataradio

facebook.com/maticatradio

twitter.com/maticatradio

instagram.com/maticatradio

youtube.com/maticatradio

telegram.me/maticatradio

spotify.com/maticatradio

Anar al contingut