"Liberté"

"Liberté", amb participació de TV3, al Festival de Sevilla

"Liberté", dirigida pel cineasta català Albert Serra i que compta amb la participació de TV3, ha estat seleccionada al Festival de Cinema Europeu de Sevilla. El certamen, que enguany celebra la 16a edició, ha arrencat avui i s'allargarà fins al dissabte 16 de novembre.

El cineasta Albert Serra estarà present en aquesta edició del Festival de Sevilla amb el seu darrer film, "Liberté". El llargmetratge participa en la secció oficial del certamen. A més, hi ha dues sessions programades per a la projecció de la pel·lícula: aquest diumenge, 10 de novembre, a les 9.00 i a les 19.00.

El film és la versió cinematogràfica de l'obra teatral que el director banyolí va presentar a Berlín l'any 2018, en què explora el llibertinatge i puritanisme de l'Alemanya de finals del segle XVIII. En un ambient carregat de tensió, dubtes intel·lectuals i frustració creativa, Serra aprofita l'erotisme i les trobades sexuals dels personatges per escenificar una nova filosofia basada en el refús de la moral i l'autoritat. Les ambicions personals, la gelosia i un desig latent de venjança psicològica fan que la pel·lícula es converteixi gradualment en una metàfora del desig de llibertat distorsionat i caòtic.

El Festival de Cinema Europeu de Sevilla té com a objectiu promoure i difondre el cinema europeu. El certamen busca ser el lloc de trobada anual per als talents europeus de cinema, periodistes especialitzats i tots els professionals del sector.

Sinopsi

És l'any 1774, poc abans de la Revolució Francesa, i el film se situa en un indret entre Potsdam i Berlín. Madame de Dumeval, el duc de Tesi i el duc de Wand, tres llibertins expulsats de la cort puritana de Lluís XIV, volen trobar-se amb el llegendari duc de Walchen, un seductor i lliurepensador alemany. Tots tres sols, en un país on regna la hipocresia i les falses virtuts, la seva missió serà exportar el llibertinatge, una nova filosofia de la il·luminació basada en el refús de la moral i l'autoritat, però també, i sobretot, trobar un lloc segur per continuar els seus jocs maliciosos.

"Liberté" és una producció d'Idéale Audience (França), Rosa Filmes (Portugal), Andergraun Films (Espanya), amb producció associada amb Lupa Film (Alemanya) i amb la participació de TV3.

Fitxa tècnica i artística

Direcció i guió: Albert Serra
Productors: Pierre-Olivier Bardet, Joaquim Sapinho, Albert Serra, Montse Triola
Productor associat: Felix Von Boehm
Director de fotografia: Artur Tort
So: Jordi Ribas
Muntatge: Ariadna Ribas, Albert Serra, Artur Tort
Música: Marc Verdaguer, Ferran Font
Intèrprets: Helmut Berger, Marc Susini, Iliana Zabeth, Laura Poulvet, Baptiste Pinteaux, Theodóra Marcadé, Alexander García Düttmann, Lluís Serrat, Xavier Pérez, Francesc Daranas, Cătălin Jugravu, Montse Triola, Safira Robens.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut