Maria Morera i Nicolle García són les protagonistes de "Libertad"
Maria Morera i Nicolle García són les protagonistes de "Libertad"

"Libertad", òpera prima de Clara Roquet i amb la participació de TV3, inaugurarà la Seminci de Valladolid

L'òpera prima de Clara Roquet, "Libertad", inaugurarà la 66 edició de la Seminci, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, que tindrà lloc del 23 al 30 d'octubre. És el primer llargmetratge com a directora de la coguionista de la reconeguda "10.000 km" i compta amb la participació de TV3.

"Libertad", el primer llargmetratge de la guionista i directora catalana Clara Roquet (Vic, 1988), inaugurarà la 66 edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, que tindrà lloc del 23 al 30 d'octubre. El film, que es presenta a concurs en la Secció Oficial de la Seminci, ha tingut recentment la seva premiere mundial a la Setmana de la Crítica de l'últim Festival de Canes -únic llargmetratge espanyol al certamen francès-, on va obtenir una calorosa acollida per part del públic i la crítica.

La pel·lícula, una producció de Lastor Media i Avalon P.C. en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar + i Catalan Films, està protagonitzada per Maria Morera ("La vida sense Sara Amat") i la debutant Nicolle Garcia en els papers de Nora i Llibertat, respectivament. Un repartiment que compta amb actrius de prestigi com Nora Navas ("Pa negre", "Dolor i glòria") i Vicky Peña ("Piedras", "Secretos del corazón") i que completen Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand.

Amb "Libertad", Clara Roquet torna a la Secció Oficial de la Seminci, el primer festival cinematogràfic a premiar la seva carrera com a directora amb el seu curt debut, "El adiós" (2015), que va aconseguir en la 60 edició l'Espiga d'Or i el Premi EFA, guardó que li va suposar, a més, la nominació als European Film Awards. "El adiós" es va estrenar al Festival Internacional de Toronto i va aconseguir després el premi Gaudí al Millor Curtmetratge en 2016. El seu segon curtmetratge, "Les bones nenes" (2017), va rebre el premi "Movistar + projecte en curt" i va aconseguir la Menció Especial al Millor curtmetratge Iberoamericà al Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), entre d'altres.

"Libertad" suposa el salt al llargmetratge de Clara Roquet, que va iniciar la seva carrera com a guionista amb S.L.(Família), pel qual va guanyar el Premi Especial de Jurat en la 8a edició dels Premis SGAE de Guió Julio Alejandro. El seu segon guió per a un llargmetratge va ser "10.000 km" (2014), també amb la participació de TV3, escrit en col·laboració amb el director Carlos Marques-Marcet i guanyador del Premi Goya de la categoria. El film va ser, a més, un de les tres finalistes per representar Espanya als Oscars d'aquell any.

La trama de "Libertad" es desenvolupa durant un estiu a la Costa Brava en el qual, després de molt temps sense coincidir, la família Vidal passa les últimes vacances a la casa familiar amb l'àvia Àngela, que té Alzheimer avançat. Per primera vegada a la vida, Nora (14) sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad (15), la filla de Rosana, la dona colombiana que té cura de la seva àvia.

Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

Després d'inaugurar la 66 edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid el 23 d'octubre, la pel·lícula s'estrenarà en cinemes el 19 de novembre de la mà d'Avalon D.A., en codistribució amb Elastica Films.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut