Mireia Morea i Nocolle García són les protagonistes de "Libertad"
Maria Morera i Nocolle García són les protagonistes de "Libertad"

"Libertad", òpera prima de Clara Roquet i amb la participació de TV3, en el Tokyo International Film Festival

L'òpera prima de Clara Roquet, "Libertad", participarà en la 34a edició del Tokyo International Film Festival, el més antic d'Àsia i únic certamen japonès acreditat per la FIAPF, que se celebrarà del 30 d'octubre al 8 de novembre. És el primer llargmetratge com a directora de la coguionista de la reconeguda "10.000 km" i compta amb la participació de TV3.

La pel·lícula de Roquet es podrà veure en la secció World Focus que presenta obres destacades de diversos festivals internacionals de cinema i pel·lícules que encara no s'han estrenat al Japó. La secció també mostra pel·lícules espanyoles, centreamericanes i sud-americanes en col·laboració amb el Latin Beat Film Festival.

"Libertad", el primer llargmetratge de la guionista i directora catalana Clara Roquet (Vic, 1988), també inaugurarà la 66 edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, que tindrà lloc del 23 al 30 d'octubre. El film, que es presentarà a concurs en la Secció Oficial de la Seminci, va tenir la seva premiere mundial a la Setmana de la Crítica de l'últim Festival de Canes -únic llargmetratge espanyol al certamen francès-, on va obtenir una calorosa acollida per part del públic i la crítica.

La pel·lícula, una producció de Lastor Media i Avalon P.C. en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar + i Catalan Films, està protagonitzada per Maria Morera ("La vida sense Sara Amat") i la debutant Nicolle Garcia en els papers de Nora i Llibertat, respectivament. Un repartiment que compta amb actrius de prestigi com Nora Navas ("Pa negre", "Dolor i glòria") i Vicky Peña ("Piedras", "Secretos del corazón") i que completen Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand.

"Libertad" suposa el salt al llargmetratge de Clara Roquet, que va iniciar la seva carrera com a guionista amb S.L.(Família), pel qual va guanyar el Premi Especial del Jurat en la 8a edició dels Premis SGAE de Guió Julio Alejandro. El seu segon guió per a un llargmetratge va ser "10.000 km" (2014), també amb la participació de TV3, escrit en col·laboració amb el director Carlos Marques-Marcet i guanyador del Premi Goya de la categoria. El film va ser, a més, un de les tres finalistes per representar Espanya als Oscars d'aquell any.

La trama de "Libertad" es desenvolupa durant un estiu a la Costa Brava en el qual, després de molt temps sense coincidir, la família Vidal passa les últimes vacances a la casa familiar amb l'àvia Àngela, que té Alzheimer avançat. Per primera vegada a la vida, Nora (14) sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad (15), la filla de Rosana, la dona colombiana que té cura de la seva àvia.

Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

La pel·lícula s'estrenarà en cinemes el 19 de novembre de la mà d'Avalon D.A., en codistribució amb Elastica Films.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut