Les dues protagonistes de 'Libertad', el debut en el llargmetratge de Clara Roquet. Dilluns 7 de juny del 2021 (Horitzontal)
Les dues protagonistes de 'Libertad', el debut en el llargmetratge de Clara Roquet. Dilluns 7 de juny del 2021

"Libertad", de Clara Roquet i amb la participació de TV3, tindrà la "première" mundial en la Setmana de la Crítica del Festival de Canes

"Libertad", l'opera prima de Clara Roquet i amb la participació de TV3, tindrà la seva "première" mundial a la 60a edició de la Setmana de la Crítica, que se celebrarà del 7 al 15 de juliol, en el marc del Festival de Canes.

La pel·lícula està protagonitzada per María Morera i Nicolle García en els papers de Nora i Llibertat. Un repartiment que compta amb actrius de prestigi com Nora Navas i Vicky Peña, i que completen Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand.

És una producció de Lastor Media i Avalon PC en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar+ i Catalan Films.

"Libertad" suposa el salt al llargmetratge de Clara Roquet, coguionista de "10.000 km", pel·lícula amb la participació de TV3, per la qual va rebre al costat de Carlos Marques-Marcet la Biznaga de Plata a millor guionista novella i el Premi Gaudí a millor guió. A més, ha col·laborat com a guionista amb Jaime Rosales en el seu últim llargmetratge, "Petra", també amb la participació de TV3.

El seu primer projecte com a directora va ser el curtmetratge "El adiós" (2015), guanyador de l'Espiga d'Or en la SEMINCI, nominat als European Film Awards, estrenat al Festival Internacional de Toronto i guanyador del Gaudí al Millor Curtmetratge el 2016. El seu segon curtmetratge "Les bones nenes" (2017) va rebre el premi "Movistar+ projecte en curt" i va aconseguir la Menció Especial al Millor curtmetratge Iberoamericà al Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), entre d'altres.

Prèviament al rodatge, el projecte de "Libertad" va ser seleccionat al Mediterranean Sundance Lab, així com en els mercats internacionals Mia Market a Roma o el Fòrum de Coproducció Europa-Amèrica Llatina associat al Festival de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi ART-Kino .

Les vendes internacionals de "Libertad" corren a càrrec de Playtime i a Espanya s'estrenarà en cinemes el 19 de novembre de la mà d'Avalon D.A.

Sinopsi

Després de molt de temps sense coincidir a la casa d'estiu, la família Vidal passa les últimes vacances amb l'àvia Àngela, que té Alzheimer.

Per primera vegada a la vida, la Nora (14), sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad (15), la filla de Rosana, la dona colombiana que té cura de l'Àngela.

Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut