Imatge de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae
Imatge de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae
Diumenge, a les 10.55

L'homenatge a l'Orquestra Pau Casals, a TV3

"Diumenge, concert" oferirà una sèrie de programes en record i homenatge al músic català universal, violoncel·lista, director i compositor reconegut arreu del món, Pau Casals. Una proposta monogràfica amb motiu del centenari de l'Orquestra Pau Casals i el 60è aniversari de l'oratori "El Pessebre"

Diumenge, 17 de gener, a les 10.55, TV3 emet el concert d'homenatge a l'Orquestra Pau Casals que va oferir l'Orquestra Simfònica Camera Musicae al Vendrell al juliol. L'homenatge, promogut per l'Ajuntament del Vendrell i la Fundació Pau Casals, és l'acte central de les activitats del Vendrell com a Capital Cultural Catalana 2020 i s'emmarca en la celebració del centenari de l'Orquestra Pau Casals (1920-2020).

El 10 de juliol del 1927, l'Ajuntament del Vendrell va nomenar Pau Casals fill predilecte de la vila. I amb aquest motiu es van organitzar dos concerts de l'orquestra que ell mateix va dirigir. Ara, 97 anys després, l'Orquestra Camera Musicae, dirigida per Jordi Mora, interpreta una selecció d'aquelles obres. Concretament, l'Ària de la Suite núm. 3 en Re Major, BWV 1068, de J. S. Bach, i la Simfonia núm. 3, op. 55 "Heroica" de L. van Beethoven.

El concert, celebrat a la plaça Nova, es va emetre en directe a RTV El Vendrell amb el suport de la Xarxa de Televisions Locals en la producció televisiva.

Tres concerts més se sumaran a l'homenatge Casals, a "Diumenge, concert"

Les dues propostes següents són per als diumenges 24 i 31 de gener, a les 11.00. S'emmarquen en el Festival de Pasqua de Cervera i són el concert inaugural "10è aniversari" i "Les sardantes de Pau Casals", respectivament. Tots dos concerts són a càrrec de l'Orquestra de Cambra Catalana i de la Cobla Catalana de Cambra de Catalunya, sota la direcció de Josep Maria Sauret i Jesús Ventura, respectivament. El repertori preveu obres de, Casals, Morera, Fauré i Joaquim Serra, a més de les sardanes més emblemàtiques i representatives de Pau Casals, Juli Garreta, Robert Gerhard i Fèlix Martínez-Comín.

El monogràfic d'homenatge a Pau Casals es clausurarà el diumenge 21 de febrer, a les 11.00, amb el programa "Música per la llibertat". Serà des de l'Auditori Pau Casals del Vendrell, i amb l'Orquestra Camerata XXI, que en aquesta ocasió interpretarà obres de Gioacchino Rossini, Pau Casals i Dmitri Xostakóvitx.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical nova dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, que compta amb la col·laboració dels principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

tv3.cat

Anar al contingut