L'estrena de "La gata perduda" al Liceu, al 33.
L'estrena de "La gata perduda" al Liceu, al 33.
Divendres, a les 22.40

L'estrena de l'òpera "La gata perduda" al Liceu, demà al 33

Demà, divendres, a les 22.40, el 33 oferirà l'estrena de "La gata perduda", la primera òpera del Liceu sobre el Raval, amb la gent del Raval com a protagonista. Després de l'emissió dels quatre capítols del programa "Òpera prima", que ha fet el seguiment dels moments clau de la construcció d'aquesta òpera, és el moment de veure el resultat a l'escenari del Liceu a la televisió.  

Amb aquesta emissió, el 33 se suma a la commemoració dels 175 anys del Gran Teatre del Liceu.  

"La gata perduda" és una òpera participativa coliderada entre el Gran Teatre del Liceu i el moviment associatiu del Raval, el barri que acull aquesta institució, amb l'objectiu de reforçar el lligam amb els ciutadans del Raval. Després de tres anys de preparació, amb un important esforç col·lectiu, el moment de l'estrena va arribar el 5 d'octubre del 2022. Amb llibret de la dramaturga Victoria Szpunberg i partitura del músic Arnau Tordera, s'aixecava el teló de la primera òpera del Liceu sobre el barri del Raval, amb gent del Raval.      

Aquest projecte, que es mou entre el món líric i el musical, passant per les músiques del món, mostra la lluita d'un barri unit que no es resigna a ser manipulat i es rebel·la contra els poders fàctics. El barri, com a personatge, és interpretat per 300 cantaires dels cors amateurs del Raval. Al voltant, hi ha personatges que volen especular i el volen utilitzar per als seus interessos: el magnat, la curadora, l'arquitecta i el detectiu. La gata és un personatge que durant l'òpera es transforma i decideix ser lliure, no es doblega davant dels abusos i representa l'esperança. 

Musicalment, l'òpera també mostra les diverses realitats socials, amb els cantants lírics (magnat, arquitecta, curadora i detectiu), els cantants no lírics (secretari, la gata i el camell del Raval), i els cors. 

"La gata perduda" forma part del projecte europeu TRACTION, Opera co-creation for a social transformation, que acosta l'òpera a comunitats diverses a través de la innovació tecnològica, i ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea. 

Anar al contingut