L'"Estat de Gràcia" inicia la segona fase d'"El monument favorit dels catalans" amb els 12 finalistes  

Avui, 12 d'abril, es posa en marxa la segona fase del concurs popular per escollir la icona patrimonial del país del 2018, entre una llista de 12 monuments que s'ha fet pública al programa de Catalunya Ràdio.
Comença també un Trivia per trobar la persona que més en sap de patrimoni català.

Avui, 12 d'abril, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, i Joan Morales, director de la revista "Descobrir", han fet públics els 12 monuments finalistes del concurs "El monument favorit dels catalans". Comença així la segona fase de la competició popular per decidir quina és la icona patrimonial de Catalunya del 2018, que enguany arriba a la tercera edició.

Els dotze finalistes són el pòrtic de Santa Maria de Ripoll, el castell de Montsoriu, el recinte emmurallat de Montblanc, la cartoixa d'Escaladei, el poblat ibèric d'Ullastret, el monestir de Santa Maria de Vallbona, les Reials Drassanes de Barcelona, el Vapor Aymerich, el castell de Mur, el poble vell de Corbera d'Ebre, el monestir de Sant Cugat i el monestir de Sant Pere de Rodes. Els concursants poden votar la seva opció favorita des d'avui a través del web monumentfavorit.descobrir.cat.

En aquesta segona fase, els concursants hauran d'escollir quatre semifinalistes, que s'enfrontaran entre ells en dues semifinals: la primera, entre els dies 19 i 26 d'abril, i la segona, entre els dies 26 d'abril i 3 de maig. La fase final entre els dos guanyadors d'aquestes dues semifinals es disputarà del 3 al 10 de maig. La gran final es farà el mateix 10 de maig, en directe al magazín de les tardes de Catalunya Ràdio.

 

El gran expert en el patrimoni català

Aquest any, el concurs incorpora una novetat important respecte a la convocatòria anterior: trobar el gran expert en el patrimoni català. La persona que més en sap de patrimoni sortirà d'un Trivia que comença també avui, en què apareixen preguntes sobre el conjunt patrimonial català. S'han de respondre tantes preguntes com es pugui en un temps limitat de tres minuts i el guanyador serà qui més preguntes hagi respost correctament. Aquesta persona gaudirà d'una nit exclusiva i d'un sopar de luxe a Sant Pere de Rodes.

La primera edició del concurs la va guanyar la Seu Vella de Lleida i, en la segona, el guanyador va ser el castell de Cardona, que es va imposar amb 46.970 vots al monestir de Ripoll, que en va obtenir 41.659.

"Estat de Gràcia", que dirigeix i presenta Roger de Gràcia, s'emet de dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia