La Marató 2020 toca a tothom
La Marató 2020 toca a tothom

L'espot de La Marató 2020: un crit a la participació per la Covid-19 amb un himne coral de l'escena musical catalana

"Aquesta Marató toca a tothom". El missatge interpel·la directament a tota la ciutadania, en una edició excepcional de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que a l'espot es convertirà en un crit a la participació i en un himne interpretat per grans veus i grups del panorama musical català. Elena Gadel, Antonio Orozco, Nina, Búhos i Els Catarres són alguns dels protagonistes del rodatge, que es fa avui al Parc Audiovisual de Catalunya.

Llum, càmeres i... es roda l'espot de La Marató 2020. Avui, dimecres, durant tot el dia, el Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, s'ha convertit en l'escenari d'aquest rodatge, que enguany gira al voltant de l'eslògan "Aquesta Marató toca a tothom". El cantants Nina, Antonio Orozco i Elena Gadel i els grups Búhos i Els Catarres són alguns dels artistes que posen les seves veus i instruments al servei de La Marató en una composició original de Jordi Cubino per a aquesta ocasió.

Un any més, l'espot de La Marató fa un pas endavant "amb el ‘claim' probablement més coral i participatiu de tota la història de La Marató", afirma Àlex Marquina, cap de l'àrea de Promoció i Estratègia de Marca de la CCMA. A més, en aquest cas, segons Marquina, "va més enllà i es converteix en un himne, interpretat conjuntament per una representació de grans cantants i grups del panorama musical català, que posen veu a tota la ciutadania".

Per elaborar la campanya de La Marató, l'àrea de Promoció i Estratègia de Marca ha treballat conjuntament amb l'agència creativa Ogilvy, amb Camil Roca com a director creatiu, i la productora Oxígeno.

L'estrena de l'espot està prevista per al mes de novembre, durant la preparació d'aquesta nova edició de La Marató, que es farà el 20 de desembre. Laura Rosel, realitzadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"; Raquel Sans, presentadora del "TN migdia" i directora dels últims programes especials sobre la Covid-19, i Mònica Terribas i Jordi Basté, que estan preparant un projecte per a TV3, seran els presentadors de La Marató de TV3 per a la Covid-19. Tots quatre, juntament amb Roger Escapa, que donarà el tret de sortida a aquesta edició des d'"El suplement" de Catalunya Ràdio.

La Marató 2020, sobre la Covid-19

L'edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any és excepcional, i per això ha començat abans la campanya de divulgació i sensibilització, i ja té obert el marcador per rebre donatius. Amb el lema "Aquesta Marató toca a tothom", s'interpel·la directament la societat i transmet la necessitat de participar, mobilitzar-se, col·laborar i ser solidaris, perquè afecta a tothom, en tots els àmbits.

Aquesta situació d'excepcionalitat a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, i davant de la necessitat urgent d'avançar en la recerca, el Patronat de la Fundació La Marató de TV3 va decidir, el 21 d'abril, canviar el tema previst per a La Marató d'enguany per dedicar-lo a la Covid-19 i traslladar l'edició de la salut mental a l'any 2021, coincidint amb el 30è aniversari de La Marató.

Des de l'inici de la pandèmia a Catalunya, TV3 i Catalunya Ràdio han treballat intensament per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, amb informació sobre tots els aspectes de la crisi pel coronavirus. Des de la mateixa exigència i responsabilitat de servei públic, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals posa La Marató al servei de les que ara són màximes necessitats socials i de salut.

Fins al dia 20 de desembre, i més enllà, TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació La Marató de TV3 centraran els esforços per sensibilitzar i divulgar sobre la Covid-19 i s'apel·larà a la solidaritat dels ciutadans per sumar recursos que permetin avançar en una recerca que millori la qualitat i l'esperança de vida de les persones afectades per aquesta malaltia de gran abast.

Des del 1992, La Marató ha recaptat prop de 202 milions d'euros i ha finançat 872 projectes de recerca, duts a terme per 1.369 equips, amb la implicació de 8.000 investigadors. Gràcies a la solidaritat ciutadana, el projecte s'ha convertit en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades, que cada any és seguida per més de 3 milions de persones

catradio.cat
tv3.cat

tv3.cat/marato
facebook.com/lamarato
twitter.com/la_marato

Anar al contingut