L'especial "Junts contra la por" del programa "InfoK", seleccionat al Japan Prize

Just després dels atemptats de l'agost de l'any passat a Barcelona i a Cambrils, el programa "InfoK", del canal Super3, en va oferir una edició especial, en què va tractar diversos aspectes relacionats amb el terrorisme i que va comptar amb la participació d'especialistes de diferents àmbits i de nens i nenes d'entre 8 i 12 anys. Aquest monogràfic titulat "Junts contra la por" ha estat seleccionat com a finalista al Japan Prize 2018 dins de la categoria de Primària de la Divisió Audiovisual.

L'espai "InfoK", editat i conduït per Laia Servera, va oferir, el 27 d'agost del 2017, l'edició especial "Junts contra la por" sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils. Un monogràfic que es va poder veure simultàniament per TV3, en què els periodistes que feien preguntes i resolien dubtes eren nens i nenes d'entre 8 i 12 anys a qui l'"InfoK" va demanar que expressessin les seves inquietuds, consultes i pors amb l'objectiu que diferents experts en seguretat, terrorisme, emocions, prevenció i emergències les poguessin resoldre. En aquest informatiu especial van participar el que aleshores era el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, l'arabista Dolors Bramon i l'expert en seguretat Jofre Montoto.

El programa també va explicar què simbolitza la Rambla per als infants, i va contextualitzar allò que va passar a la manifestació d'aquella setmana, que tenia per lema "No tinc por".

Així mateix, l'informatiu "Junts contra la por" va comptar amb la col·laboració especial de la dibuixant Pilarín Bayés que, amb les seves il·lustracions, va ajudar a explicar qui és la policia catalana.

"Junts contra la por", de l'"InfoK", ha estat seleccionat com a finalista al Japan Prize 2018, dins de la categoria de Primària de la Divisió Audiovisual. En aquesta categoria, l'"InfoK" competirà amb produccions procedents de països com Austràlia, Bèlgica, el Països Baixos, el Brasil, Dinamarca, el Japó, el Regne Unit o Noruega. El jurat d'aquests premis valora especialment el valor educatiu de les propostes i la seva adaptació al públic al qual van dirigides. 

El Japan Prize se celebra des del 1965 i és un dels certàmens de programació educativa més importants del món. Aquesta propera edició tindrà lloc entre el 2 i el 9 de novembre a Tòquio.  

L'especial "Junts contra la por" també es va poder veure el maig passat a Nova York, ja que el van seleccionar per participar dins de la programació de l'Input 2018.

super3.cat/infok

Anar al contingut