Eleccions Municipals - Debat alcaldables Girona
Eleccions Municipals - Debat alcaldables Girona

L'"Especial eleccions municipals a Girona", finalista dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

El treball periodístic de la redacció de Catalunya Ràdio a Girona "Especial eleccions municipals a Girona" ha estat escollit com a finalista dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Es tracta d'una sèrie de reportatges monogràfics, distribuïts per ciutats o per temàtiques, que es van fer en les últimes eleccions municipals i que van tenir com a colofó un debat amb els candidats a l'alcaldia de Girona, emès per tot Catalunya.

El treball que van fer els periodistes Fèlix Martín, Albert Requena, Maria Rovira, Sara Riera, Clara Jordan, Josep Plazas i Josep Lluís Blàzquez, de la delegació de Catalunya Ràdio a Girona, per a l'"Especial eleccions municipals a Girona", ha estat escollit per ser finalista de la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio de l'onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, promoguts per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC-Gi).

Aquest treball consta de diversos reportatges monogràfics que es van fer arran de les últimes eleccions municipals, el 26 de maig de l'any passat, i que van tenir com a colofó un debat amb els candidats a l'alcaldia de Girona, emès per tot Catalunya. Així doncs, el programa "Catalunya al dia" va emetre monogràfics de Figueres, Ripoll i Girona; i es van analitzar temàtiques com per exemple el problema dels habitatges turístics, la seguretat a la Jonquera o l'urbanisme a la Costa Brava. El jurat ha triat aquest treball perquè fa un desplegament que posa en valor la rellevància d'aquestes eleccions i que fa aflorar els problemes de la ciutadania.

Els premis Carles Rahola van néixer amb l'objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura.

El nom dels guanyadors es farà públic durant l'acte de lliurement dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc aquest dijous, 20 de febrer, a les 20.00, a l'Auditori de Girona.

www.catradio.cat

Anar al contingut