L'especial de l'"InfoK" sobre el coronavirus, premiat al CIRCOM en la categoria de programes informatius

El 26 de febrer, quan tot just es començava a parlar de la presència de casos de Covid-19 a Catalunya, l'espai "InfoK" del canal Super3, editat i presentat per Laia Servera, va oferir una edició especial sobre el coronavirus. Aquest monogràfic es va poder veure també a TV3 l'1 de març i va batre rècords de reproduccions a internet. L'Associació Europea de Televisions Regionals CIRCOM ha distingit aquest especial sobre el coronavirus amb una menció especial en la categoria de programes informatius.

Aquest migdia s'ha fet públic el resultat de la 30a edició dels Premis CIRCOM, l'Associació Europea de Televisions Regionals. L'especial sobre coronavirus que el programa "InfoK" va emetre el 26 de febrer al canal Super3, i que es va poder veure uns dies després també a TV3, ha estat distingit amb una menció especial en la categoria de programes informatius. Segons el veredicte del jurat, "els valors i les característiques del programa el converteixen en un exemple a seguir".

El jurat de la categoria ha destacat que l'especial de l'"InfoK" "és un impressionant programa explicatiu per als nens i nenes sobre el coronavirus". Segons el veredicte, els jutges van quedar impressionats pel fet que el programa es realitzés al febrer, en una fase molt prèvia de l'expansió del coronavirus. Per això, han valorat que "aquesta és una raó important per la qual el vam escollir per mencionar en aquesta categoria". Afegeixen que "el programa és un plaer de veure. Els fets s'expliquen de manera molt creativa i pedagògica. Potser alguns de nosaltres que treballem per a un públic principalment adult ens podem inspirar en la manera lúdica i creativa d'explicar fets difícils. La barreja de gràfics a la peça és realment eficaç. La presentadora principal fa les explicacions de manera atractiva i clara. La seqüència que utilitza retoladors per construir una imatge està especialment ben construïda i presentada".

CIRCOM és una organització internacional que té com a objectiu estudiar de manera pràctica, concreta i innovadora les televisions d'Europa i contribuir al desenvolupament de la cultura i les identitats regionals. En formen part unes 300 cadenes de televisió de més de 30 països i entre els seus membres hi ha, per exemple, la britànica BBC, la italiana RAI, France Télévisions, la portuguesa RTP o l'austríaca ORF.   

L'especial de l'"InfoK" va explicar als nens i nenes tots els aspectes relacionats amb el coronavirus i la seva propagació. L'espai va analitzar què són els virus i, en concret, els coronavirus, i va donar consells per evitar que s'escampin. El programa també va parlar de la por davant del coronavirus i com es pot apaivagar, i va explicar conceptes com "confinament", "període d'incubació" o "quarantena". Així mateix, aquest especial també va detallar els símptomes que es poden tenir després d'un contagi i quines mesures de prevenció cal prendre. 

Des de la seva emissió, l'especial de l'"InfoK" dedicat al coronavirus ha batut rècords de reproduccions i d'usuaris a internet. El programa ha superat les 156.000 reproduccions, i ha esdevingut l'edició de l'"InfoK" més vista a internet. De fet, aquest èxit va contribuir a convertir l'"InfoK", al mes de març, en el primer programa infantil a liderar el consum a la carta de tota la CCMA. Aquests resultats es van repetir a l'abril, en què l'"InfoK" va ser el segon espai més vist a internet, i al maig, quan amb la seva millor dada històrica es va tornar a situar al capdavant del rànquing dels espais més vistos del mes a la carta.

Enllaç a l'especial coronavirus de l'"InfoK": https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/infok-26022020/video/6032280/

super3.cat/infok

Anar al contingut