L'espai "Efecte papallona", de Catalunya Informació, Premi Periodístic ATLL de l'Aigua 2018

L'espai setmanal "Efecte papallona" ha estat guardonat avui amb el V Premi Periodístic ATLL de l'Aigua per un reportatge sobre el consum d'aigua residual regenerada a la depuradora del Prat de la periodista Txell Vallespí.

Un reportatge de la periodista de Catalunya Ràdio Txell Vallespí sobre el consum d'aigua residual regenerada a la depuradora del Prat de Llobregat per pal·liar els efectes de la sequera, emès dins l'espai setmanal d'informació mediambiental "Efecte papallona", ha rebut avui el V Premi Periodístic ATLL de l'Aigua, que organitza l'entitat ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L'acte de lliurament ha tingut lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la presència de Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i ha recollit el guardó l'autora del reportatge.

El Premi Periodístic ATLL de l'Aigua té per objectiu promoure i reconèixer la tasca dels periodistes premiant treballs periodístics publicats en els mitjans de comunicació a Catalunya sobre la temàtica de l'aigua com a recurs escàs i indispensable per a la vida humana, la seva preservació i bon ús i la seva importància en el desenvolupament humà, social i industrial.

El reportatge guardonat, emès a Catalunya Informació el 29 de gener del 2017, posava de relleu l'experiència de la planta del Prat, projectada inicialment per la gran sequera del 2007 i que va romandre aturada gairebé 10 anys. En aquest període de temps, els nivells d'aigua es van recuperar i va arribar la crisi econòmica. Una vegada reactivada la planta, l'aigua residual regenerada s'incorpora com a recurs bàsic, la qual cosa li permet abastir quan calgui l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'espai "Efecte papallona" ja va ser guardonat amb el mateix premi en l' edició del 2016 per una sèrie de reportatges breus sobre elements innovadors en el camp del cicle integral de l'aigua, com l'ús de nanorobots per la neteja de rius i de cucs i crustacis per la depuració de les aigües residuals.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS