Quim Casellas fa una truita de sonsos
Quim Casellas fa una truita de sonsos

L'escamarlà i el sonso, en els dos capítols de "La mar de bé" del cap de setmana

Dissabte, 31 de juliol, i diumenge, 1 d'agost, a les 20.15, TV3 estrena el segon i tercer capítols de "La mar de bé", un programa sobre el món de la pesca, que vol donar una visió optimista d'aquest ofici i la seva riquesa cultural.

En els dos capítols d'aquest cap de setmana, "Palandriu" i "Pare Trias", el xef Quim Casellas descobreix els secrets de l'escamarlà i del sonso.

"Palandriu": dissabte, 31

L'escamarlà és el producte estrella de la confraria de Llançà i, durant els mesos d'estiu, és una de les confraries de Catalunya que treballa més amb aquesta espècie.

En aquest capítol, Quim Casellas viurà una autèntica jornada de pesca d'escamarlans a bord del Palandriu amb el seu patró i armador, Xavi Roquer.

Els escamarlans seran també els protagonistes de la proposta culinària d'en Quim, que porta un toc asiàtic: shabu-shabu d'escamarlans i rap amb verdures de primavera.

"Pare Trias": diumenge, 1

Al port de Blanes, Quim Casellas salparà amb Lluís Trias, patró i amador del Pare Trias, que convidarà el presentador i xef a viure l'experiència de pescar sonsos i de conèixer l'art de la sonsera.

Coneixerà en Viñas, "el dels nusos", un pescador jubilat que ha dedicat tota la seva vida a la pesca.

També descobrirà la tasca de l'espai gastronòmic El Grenyal de Blanes, on aprofitarà per cuinar una truita de sonsos amb romesco suau.

El programa

"La mar de bé" parlarà del món de la pesca al territori català, dels costums, la gastronomia i la identitat que el defineix. Consta de deu capítols de 40 minuts que s'emetran els dissabtes i diumenges, just abans del "Telenotícies vespre", a partir del diumenge 25 de juliol.

Aventures a alta mar, l'emoció de la pesca, la tornada a port, la màgia de la llotja... Tot amanit amb música d'autors del territori, un llenguatge fresc i un to divertit, vital i espontani. I en un escenari tan privilegiat com ho són les costes catalanes.

"La mar de bé" està dirigit per Lluís Moreno. És una producció associada de Televisió de Catalunya amb la productora Arkham Studio i la col·laboració del Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP).

tv3.cat/

Anar al contingut