"Incerta glòria"

Les produccions "Estiu 1993", "Incerta glòria", "La llamada" i "Tierra firme", nominades als Premis Feroz 2018

La llista de nominats als Premis Feroz 2018, organitzats per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), ja s'ha fet pública i inclou la coproducció de TV3 "Incerta glòria", i les pel·lícules amb participació de TV3 "Estiu 1993", "La llamada" i "Tierra firme".

Els Premis Feroz celebraran la cinquena edició el dia 22 de gener del 2018, en una gala conduïda per l'actor Julián López, que va donar a conèixer els nominats juntament amb l'actriu Paula Echevarría. Aquests guardons van néixer amb l'objectiu de reconèixer les millors produccions cinematogràfiques de l'any.

Entre les pel·lícules amb més nominacions hi ha "Estiu 1993", amb participació de TV3, dirigida per Carla Simón, que opta a set premis: millor cartell, millor tràiler, millor guió, millor actor de repartiment (David Verdaguer), millor actriu protagonista (Laia Artigas), millor direcció i millor pel·lícula dramàtica.

El llargmetratge de Javier Calvo i Javier Ambrossi "La llamada", amb participació de TV3, està nominat a millor cartell, millor tràiler, millor pel·lícula de comèdia, i té tres nominacions a millor actriu de repartiment amb Anna Castillo, Belén Cuesta i Gracia Olayo.

Així mateix, la coproducció de TV3 i Massa d'Or Produccions dirigida per Agustí Villaronga "Incerta glòria" opta a dos guardons: millor actor de repartiment amb Oriol Pla i millor actriu protagonista amb Núria Prims.

Per la seva banda, el llargmetratge amb participació de TV3 "Tierra firme", dirigit per Carlos Marqués-Marcet, està nominat a millor pel·lícula de comèdia.

"Estiu 1993"

Frida és una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, Frida, el seu oncle Esteve, la seva tia Marga i la seva cosina Anna, la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. Esteve i Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació, de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, Anna. Malgrat que Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

"La llamada"

Tot passa en un campament cristià de Segovia anomenat La Brújula. Bernarda, una monja que hi acaba d'arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La germana Milagros, una jove amb dubtes sobre la seva vocació, recorda amb nostàlgia com li agradaven Presuntos Implicados. María i Susanna, dues adolescents castigades per escapar-se a un concert, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però una nit, a María se li apareix Déu i tot comença a canviar. I és que a Déu li encanta Whitney Houston.

"Incerta glòria"

El front d'Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica viuda de la qual s'enamora, Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció de Lluís i s'estableix entre ells dos un "estat de guerra" que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

"Tierra firme"

La vida en un vaixell al Regent's Canal de Londres pot ser complicada. Eva, una professora de salsa de 35 anys, vol ser mare. Kat, amb 30 anys i una vida despreocupada, no vol perdre l'Eva. Roger, un vell amic que arriba a la ciutat per celebrar l'aniversari de la parella, descobreix, per sorpresa seva, que la paternitat pot ser el repte que buscava. I Germaine, la mare d'Eva, no pensa que el pla dels tres joves pugui funcionar. És possible viure l'amor, la família i la vida de formes tan diferents i, malgrat tot, continuar units?

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut