Les produccions de TV3 "El primer bowl" i "La Sagi, una pionera del Barça", als Sport Movies & TV 2019

Els documentals "El primer bowl", una producció de TV3, dirigida per Jordi Bentanachs, i "La Sagi, una pionera del barça", dirigit per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu i coproduït per TV3, seran projectats demà, dissabte 26 d'octubre, al festival Sport Movies & TV 2019, a la ciutat italiana de Milà.

Avui arrenca a Milà l'Sport Movies & TV 2019. Fins al 30 d'octubre, la ciutat italiana acull la 37a edició del festival que organitza la Federació Internacional de Cinema i Televisió Esportiu (FICTS) i que fixa la mirada en les produccions esportives.  

En aquesta edició dels Sport Movies & TV, han estat seleccionats dos documentals de TV3: "La Sagi, una pionera del Barça", una coproducció de TV3 i Minoria Absoluta amb el FC Barcelona, dirigida per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu, que s'emetrà demà, dissabte, a les 17.05, i la producció de TV3 "El primer bowl", dirigida per Jordi Bentanachs, que s'emetrà el mateix dia, a les 17.20.

L'Sport Movies & TV és la final dels setze festivals del "World FICTS Challenge", presents arreu dels cinc continents i es converteix, així, en el Campionat Mundial de Televisió, Cinema, Esport, Cultura i Comunicació.

"El primer bowl"

Aquest 2019 fa 40 anys de la construcció del primer skatepark d'Espanya. Es va fer a Arenys de Munt. Va quedar soterrat, literalment, durant dècades, fins que una generació actual de skaters el van desenterrar. "El primer bowl" és la història del primer skatepark de l'Estat. Es va construir quan patinar era un delicte.

El documental "El primer bowl" és una producció de TV3, dirigit per Jordi Bentanachs, amb realització de Txus Vilanova i el càmera Miquel Àngel Navas.

 "La Sagi, una pionera del Barça"

"La Sagi, una pionera del Barça" recupera la memòria d'una persona tan extraordinària com oblidada. Nascuda en un família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, Anna Maria Martínez Sagi va aprofitar el moment històric excepcional de la Segona República per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones. El caràcter, la determinació i una relació amorosa la van marcar tota la vida i la van impulsar a les més altes fites, però també a la infelicitat més gran.

En la docuficció, l'actriu Anna Sahun es posa en la pell d'Anna Maria Martínez Sagi. Recorre els seus passos i busca qui la va conèixer i qui va estudiar la seva obra per tal d'entendre qui era i poder-la representar millor. A través de "La Sagi, una pionera del Barça", també es fa un retrat del paper de la dona en el Barça d'avui.

"La Sagi, una pionera del Barça" és una producció  de TV3, Minoria Absoluta i el FC Barcelona, dirigit per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu, amb guió d'Escribano i Juan Manuel de Prada.

tv3.cat

esport3.cat

Anar al contingut