Les produccions de Catalunya Ràdio "Mix 97" i "Comarcal 947", guanyadores dels Premis Sonor al millor podcast de ficció i al millor podcast de no-ficció

L'Spotify Camp Nou ha acollit avui la gala de lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis Sonor del podcast en català, organitzats per La Mira amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. En total s'han reconegut 11 guanyadors, entre els quals hi ha "Mix 97", que s'ha endut el premi a la millor podcast de ficció; i "Comarcal 947", valorat pel jurat com el millor podcast de narrativa no-ficció, tots dos de Catalunya Ràdio.

L'acte, presentat per Magda Gregori, cap de projectes de La Mira, i Quim Morales, editor de "L'última hora" de Catalunya Ràdio, es podrà escoltar, a partir de les 23.00, per l'antena de Catalunya Ràdio i recuperar al canal 33, el proper dimecres 17 de maig, a les 23.20.

L'Spotify Camp Nou ha acollit aquest vespre la gala de la segona edició dels Premis Sonor del podcast en català, impulsats per LA MIRA amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, on s'han reunit més de 400 persones i s'han anunciat els onze podcasts guanyadors d'entre les prop de 200 candidatures que es van presentar i més de 1500 votacions al premi del públic.  

El professor i coordinador del grau de Periodisme de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Toni Sellas, i la directora de Ràdio Primavera Sound, Marta Salicrú, han entregat el Premi Sonor al millor podcast de ficció al "Mix 97" i el Premi Sonor al millor podcast de narrativa no-ficció al "Comarcal 947", tots dos de Catalunya Ràdio.  

Amanda Samper, una escriptora en crisi creativa, es trasllada al poble més aïllat que troba buscant la concentració que necessita per escriure la seva propera novel·la. A la casa que lloga, amagats a les golfes, apareixen uns cassets dels anys 90', "Mix 97". Aquesta és la sinopsis de la producció de Catalunya Ràdio en col·laboració amb Lavinia Audiovisual, idea original de María Ruisánchez i sota la direcció de Merli Marlowe. 

A "Comarcal 947", l'equip d'informatius de Catalunya Ràdio, amb Eloi Barrera al capdavant, recorre Catalunya a través d'una carretera sonora que ens trasllada des del Pirineu fins a les Terres de l'Ebre, de la Costa Brava al pla de Lleida i del Camp de Tarragona a la Catalunya Central. Històries reals, sense tòpics ni clixés. 

D'altra banda, la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà; l'editor de LA MIRA, Joan Camps, i el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat de Catalunya, Oriol Duran, han entregat dos dels guardons més esperats de la nit: el Premi del Públic, que se l'ha endut "Tardeo"; i el Premi a millor podcaster, que l'han rebut les quatre integrants de "Gent de Merda", Clàudia Rius, Rita Roig, Paula Carreras i Ofèlia Carbonell, totes dues produccions de Ràdio Primavera Sound. 

El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i el director de LA MIRA Francesc Canosa han entregat el Premi Sonor al millor podcast d'innovació al "Centre del Carme Cultura Contemporània Podcast", del Consorci de Museus del País Valencià; i el Premi Sonor a la millor realització i el millor disseny sonor al "Berícid Sulfúric".  

El director de "Generació digital", de Catalunya Ràdio, Albert Murillo, i la cap de producció de la productora Antàrtida, Maria Riba, han estat els encarregats de lliurar el Premi Sonor al millor podcast d'entreteniment al "S'ha escrit un podcast", de El Terrat; i el Premi Sonor al millor podcast de conversa al valencià "Deparkineo".  

El director general Fundació .cat., Roger Serra, i la vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, han lliurat el Premi Sonor al millor podcast publicitari al "Sala 113. Històries arxivades", del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. 

I, l'historiador i divulgador Xavier Cazeneve i el periodista Àlex Novials han entregat el Premi Sonor al millor guió al "La victòria de Derbi" i el Premi Sonor a la millor producció al "País invisible". 

La gala, que es retransmet per Catalunya Ràdio a partir de les 23.00 i es podrà recuperar al canal 33 el proper dimecres 17 de maig a les 23.20, l'han conduit el presentador de L'última hora del Matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales, i la cap de projectes de LA MIRA, Magda Gregori. I ha comptat amb les actuacions de la Mercabanda i Guillem Roma, les imitacions de Xavier Espinosa i l'entreteniment de Xavier Pérez Esquerdo. A més, els guanyadors han viscut moments sonors tocant el gong del Gran Teatre del Liceu, que aquest ha cedit per a l'ocasió, cada vegada que han pujat a l'escenari a recollir els seus guardons. 

Guanyadors de la segona edició dels Premis Sonor:

Millor podcast de ficció - "Mix 97" 

La història d'Amanda Samper, una escriptora de novel·la negra, que es reclou per escriure en un petit poble i troba uns cassets misteriosos que porten per títol "Mix 97". 

Millor podcast de narrativa de no-ficció - "Comarcal 947 

Un podcast que tracta les diverses realitats que coexisteixen en el món rural català. 

Millor podcast d'entreteniment - "S'ha escrit un podcast"  

Un podcast pels malalts del true crime i dels assassins en sèrie. 

Millor podcast conversacional - "Deparkineo" 

Un podcast en clau valenciana, per a gent jove, que combina aquest format amb l'audiovisual tot buscant una vessant interactiva. 

Millor podcast publicitari - "Sala 113. Històries arxivades" 

Un podcast que explica les històries més sorprenents i estranyes del nostre patrimoni documental. Es basa en fets reals, insòlits i desconeguts que han succeït a Catalunya al llarg dels anys.  

Millor podcast d'innovació - "Centre del Carme Cultura Contemporània Podcast" 

Un podcast narratiu que divulga i promou la diversitat cultural i social del centre.  

Millor realització i disseny sonor - "Berícid Sulfúric" 

Un podcast de radioficció en clau humorística que ens sorprèn el primer dilluns de cada mes.  

Millor guió - "La victòria de Derbi" 

Un podcast que fa sentir la banda sonora i emocional de generacions de catalans al voltant de les mítiques motos i bicicletes Derbi. 

Millor producció - "País invisible" 

Un podcast que fa una ruta guiada per la nació sense estat d'Occitània: des de la Vall d'Aran fins a Torino. 

Millor podcaster - Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell de "Gent de Merda" 

Un podcast distes que conversa sobre les preocupacions de les generacions joves i repassa propostes culturals.  

Premi del Públic - "Tardeo" 

Un podcast, presentat per Andrea Gumes, sobre temes d'actualitat i amb entrevistes a aquells projectes culturals que estan canviant les coses, Internet o la vida real. 

 

#PremisSonor 

Anar al contingut