Les platges i el nivell del mar, en la tercera entrega del programa "Latituds"

El dilluns 10 de desembre, a les 22.00, "Latituds", el programa del 33, que en aquesta nova temporada està format per quatre capítols, abordarà el tema de l'estat de les platges i el nivell del mar.

En aquest tercer programa, "Latituds" se centrarà en la situació de les platges catalanes, que estan retrocedint i que s'estan mantenint abocant-hi cada any grans quantitats de sorra. També tractarà l'estat del nivell del mar, que està pujant com a conseqüència de l'escalfament global, les persones que neixen actualment podrien arribar a veure pujar l'aigua gairebé 1 metre, o potser una mica més. Quant temps podes podrà seguir gestionant les costes com en les últimes dècades? El programa s'aproximarà a la problemàtica estudiant els casos de les platges de Barcelona, Malgrat de Mar, Blanes, l'Estartit i Delta de l'Ebre.

"Latituds" comptarà aquesta setmana amb la participació de Rafael Sardá, del CEAB-CSIC; Carles Ibàñez, de l'IRTA de St. Carles de la Ràpita; José Jiménez, de la UPC; Miquel Canals, de la UB; Maria del Carme Llasat, de la UB; Jorge Guillén, de l'ICM-CSIC; i Xavier Quintana, de la UdG.

Des que es va crear, el programa "Latituds" fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, a través de reportatges en què els mateixos creadors dels projectes són els protagonistes i encarregats d'explicar el problema que han tractat i com superar-lo. Amb un to positiu, especialistes de prestigi complementen la visió global del cas i les possibles solucions.

L'emissió d'aquests quatre capítols relacionats amb el clima coincideix amb la celebració de la 24a Conferència de les Nacions Unides sobre canvi climàtic a Katowice, Polònia, del 3 al 14 de desembre, en la qual s'haurien d'aprovar les directrius perquè l'Acord de París del 2015 pugui ser operatiu. La conferència se celebrarà després que a l'octubre un nou informe dels experts de les Nacions Unides (IPCC) demanés accions urgents i sense precedents per aturar l'escalfament d'1,5 ºC, i enmig d'un fort increment d'emissions de gasos d'escalfament el 2017 i el 2018.

 

tv3.cat/latituds 

facebook.com/latituds

twitter.com/latituds

Anar al contingut