Nora Sala-Patau i Edu Buch a "Les Perseides"
Nora Sala-Patau i Edu Buch a "Les Perseides"

"Les Perseides", amb participació de TV3, es projecta a la 46a edició del Film Fest de Gant

La pel·lícula amb participació de TV3, "Les Perseides", es projectarà divendres i dissabte a la secció "Focus on Spanish Cinema" del Festival de Cinema Belga que se celebra del 8 al 18 d'octubre.

Divendres, 11 d'octubre, a les 19.45, el film "Les Perseides", amb participació de TV3, es podrà veure al cinema Sphinx. Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, els directors del llargmetratge, que seran presents a la projecció d'aquest en el festival, volien explicar la història de Mar, una adolescent que ha patit la separació dels seus pares i que es troba enfrontada amb els fantasmes de la història i els que assetgen la seva pròpia família.

La pel·lícula també es podrà veure dissabte, 12 d'octubre, a les 17.00; i el dimecres, 16 d'octubre, a les 22.30, a la mateixa sala Sphinx.

El Film Fest celebra enguany la 46a edició; i és un dels festivals més importants de Bèlgica, que cada any acull més de 100.000 visitants. Durant 10 dies, s'hi podrà veure  la projecció de pel·lícules, i hi haurà debats, conferències i diverses activitats entorn al cinema.

"Les Perseides"

"Les Perseides" gira entorn de les llegendes de la zona que relaten que el poble i la central tèrmica d'Escatrón es van construir sobre el terreny de batalla de la Guerra Civil Espanyola, sobre els cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits continuen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de seva vida després del divorci dels seus pares i es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que suren al poble a través del grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual.

"Les Perseides" és una producció de Boogaloo Films, amb la participació de TV3 i la Universitat Pompeu Fabra.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut