Isabel Bosch, Imma Pedemonte, Josep Maria Bartomeu, Neus Bonet, Maria Teixidor, Olga Viza i Mari Carmen Izquierdo (foto: Germán Parga)
Isabel Bosch, Imma Pedemonte, Josep Maria Bartomeu, Neus Bonet, Maria Teixidor, Olga Viza i Mari Carmen Izquierdo (foto: Germán Parga)

Les periodistes de TV3 Imma Pedemonte i Isabel Bosch, reconegudes pel FC Barcelona amb el Premi Edelmira Calvetó

El premi ha estat atorgat al col·lectiu de dones que van ser pioneres en el periodisme esportiu, format per Imma Pedemonte, Isabel Bosch, Mari Carmen Izquierdo, Mercedes Milà i Olga Viza. A més, la periodista de Catalunya Ràdio Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, ha recollit el guardó en nom del col·lectiu de periodistes que van permetre l'accés de les dones a la comunicació televisiva.

Avui, Dia Internacional de les Dones, s'ha celebrat a l'Auditori 1899 la jornada "És futbol, i és femení", organitzada pel FC Barcelona i impulsada pel Grup Edelmira Calvetó (GEC), en què s'ha lliurat el Premi Edelmira Calvetó, que distingeix les persones i col·lectius que han treballat per la igualtat i pel reconeixement de les dones.

Aquest any, el premi ha estat atorgat a les dones que van ser pioneres en el periodisme esportiu, i que han representat Imma Pedemonte, Isabel Bosch, Mari Carmen Izquierdo, Olga Viza i Mercedes Milà, que per motius professionals no ha pogut assistir a l'acte.

Per altra banda, Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, també ha recollit el Premi Edelmira Calvetó en nom de tot el col·lectiu de periodistes que van obrir l'accés de les dones a la comunicació televisiva. Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, i Maria Teixidor, vicesecretària de la junta directiva del FC Barcelona i presidenta del GEC, han estat els encarregats d'entregar els guardons.

Teixidor ha valorat la trajectòria professional de les periodistes premiades, i ha reconegut "el seu coratge, el seu talent i la seva tenacitat; no només van marcar el camí per a la incorporació de la dona en l'àmbit del periodisme esportiu al mitjà televisiu, sinó que van contribuir decisivament a donar una nova perspectiva del món de l'esport, fins aleshores, absolutament desconeguda".

El Grup Edelmira Calvetó, creat per la junta directiva el 2011, té l'objectiu de recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de les dones dins del club i reflexionar sobre el paper de les dones en l'esport.

Durant la jornada s'han fet diverses ponències a càrrec de Marta Unzué i Laura Ràfols, capitanes de l'equip femení, i dels entrenadors dels primers equips de futbol masculí i femení del FC Barcelona, Ernesto Valverde i Fran Sánchez, respectivament. L'acte també ha inclòs una taula rodona sobre la dona i la medicina de l'esport i una xerrada sobre imatge, esport i futbol.

tv3.cat

Anar al contingut