Les pel·lícules "Las niñas" i "Yo la busco", amb participació de TV3, al Catalan Film Festival 2020

Aquest diumenge, 6 de desembre, es projectaran els llargmetratges "Las niñas" i "Yo la busco", amb la participació de TV3, al Catalan Film Festival 2020. Aquesta edició del certamen escocès, que se celebra fins diumenge, enguany ha presentat les cintes seleccionades en un format híbrid, presencial i virtual.

"Las niñas", dirigida per Pilar Palomero, es projectarà online diumenge, a les 12.00,  dins la selecció de pel·lícules actuals del Catalan Film Festival, organitzat per la plataforma cultural Cinémaattic, d'Escòcia. La majoria de produccions que formen part de la programació d'aquest any comparteixen un interès comú per la recuperació i reconstrucció d'una memòria històrica catalana, espanyola i europea recent.

El certamen posa "Las niñas" com a exemple d'una de les pel·lícules emocionants i esperades del certamen escocès. Gran guanyadora del Festival de Cinema de Màlaga, seleccionada i guardonada en esdeveniments d'arreu del món, l'òpera prima de Pilar Palomero explica la història de moltes dones d'avui, a partir de l'educació que van rebre a principis dels anys 90 a Espanya.

La protagonista del film és la Celia (Andrea Fandos), una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Televisió de Catalunya, Ràdio Televisió Espanyola, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

"Yo la busco", dirigida per Sara Gutiérrez Galve, es podrà veure online diumenge, a les 12.00, dins la secció "Festival Favourites", que inclou pel·lícules que van agradar molt al públic d'edicions anteriors del festival.

El film parteix de dues motivacions: explicar una relació d'amistat entre home i dona i fer un retrat de la nit barcelonina. A partir d'aquí, parla de les relacions, de la convivència i de decidir de quina manera es vol viure, a més de mostrar la nit, la soledat, els dubtes existencials i el fet de riure's d'un mateix.

Els protagonistes de la cinta són el Max (Dani Casellas), que ronda els trenta, i l'Emma (Laia Vidal), que viuen junts. Al llarg d'un matí al pis s'entra en la seva peculiar intimitat. Quan el Max torna de treballar s'assabenta, de manera desafortunada, que l'Emma ha decidit canviar-se de pis. Aquella és l'última nit que passaran junts. La notícia remou l'interior del Max i li fa créixer un cúmul d'emocions que exploten a mitja nit i l'empenyen a sortir de casa per allunyar-se'n. El Max surt al carrer i s'abandona a l'estranyesa de la nit barcelonina. Un viatge sense rumb acompanyat de desconeguts amb qui compartirà balls, kebabs i camins. Quan la nit semblava no tenir sentit, el Max troba una pista que el conduirà cap a una dona que feia temps que buscava. Sense saber si ha trobat el que buscava, la nit s'acaba i el Max ha de tornar a casa.

"Yo la busco" és una producció de l'any 2018 de Nanouk Films amb la participació de TV3.

 

tv3.cat/ficcioicinema
 

Anar al contingut