Francina Armengol i Mònica Terribas
Francina Armengol i Mònica Terribas

Les illes Balears recuperen quota de català en l'oferta televisiva. Des d'aquesta matinada, es pot tornar a veure el 3/24, el Super3 i el 33 resintonitzant el televisor

El PP n'havia vetat la difusió fa nou mesos, i ara el nou govern ha fet possible la restitució de les emissions. La presidenta balear, Francina Armengol, ha expressat la seva satisfacció a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas,  la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha explicat que el manteniment de l'oferta televisiva catalana era una qüestió de voluntat política i que ara s'ha de continuar treballant per millorar la presència de la llengua als mitjans. Armengol s'ha felicitat també per alguns canvis aconseguits. 

Entre aquestes modificacions, Armengol ha destacat: "El canvi en la direcció d'IB3 suposa que, per primera vegada des que es va constituir, tenim un periodista independent al capdavant de la radiotelevisió pública, que ara començarà per fer possible que en els espais de parla catalana puguem compartir emissions audiovisuals. Crec que també seria molt interesant que Catalunya tornés a rebre les emissions d'IB3, sense cap mena de dubte."

Armengol ha subratllat la importància de recuperar un canal dedicat íntegrament a la informació i, sobretot, de tornar a disposar de programació infantil en llengua catalana, una oferta del tot inexistent fins ara.

Per veure els canals, els usuaris de les Illes només han de resintonitzar els televisors.

Si voleu escoltar l'entrevista amb Francina Armengol, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

Anar al contingut