Especial sobre les eleccions generals a TV3 i Catalunya Ràdio
Especial sobre les eleccions generals a TV3 i Catalunya Ràdio
Diumenge, 26 de juny

Les eleccions generals, a TV3 i Catalunya Ràdio

El diumenge 26 de juny, TV3, Catalunya Ràdio i el 3/24 oferiran una àmplia cobertura de les eleccions generals. Des de les 19.00 i fins a la 01.00, s'emetran programes especials. A TV3, Lídia Heredia, Ramon Pellicer, Carles Prats i Xavi Coral conduiran el programa especial "E16", i Mònica Terribas ho farà a Catalunya Ràdio. Durant tot el dia hi haurà un rigorós i puntual seguiment de la jornada, que també es podrà seguir als mitjans digitals i el portal de notícies 324.cat.

El seguiment de la jornada es farà a les rodes informatives del 3/24 i al "TN migdia", que s'emetran conjuntament per TV3 i el 3/24. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació seguiran l'actualitat en els seus serveis informatius i els programes especials dedicats a les eleccions.

TV3 i 3/24

Durant el matí, especial "E16: Les votacions", que seguirà l'actualitat connectant amb col·legis electorals de Barcelona i la seva àrea, i cobrirà les votacions dels principals candidats i líders polítics. El programa també connectarà amb Josep Maria Soro, al Centre de Dades, a Madrid. A les 14.30, el "Telenotícies migdia" farà un ampli desplegament pel territori i inclourà cròniques amb els candidats i líders catalans i espanyols. A la tarda, fins a les 19.00, el seguiment de la jornada es farà al 3/24 i al portal de notícies 324.

La nit electoral de TV3

A partir de les set i fins a la una de la matinada, per TV3 i el 3/24, a més del portal 324.cat, especial "La nit electoral de TV3", dividit en cinc franges diferenciades: "E16: El compte enrere", "E16: El sondeig", "E16: Els resultats", "E16: Les reaccions" i "E16: L'anàlisi".

El programa combinarà la informació més rigorosa i completa amb la posada en escena més innovadora i sorprenent. Incorporarà la tecnologia virtual, com en les últimes cites electorals, i els espectadors, amb els presentadors del programa, podran passejar i bellugar-se per l'interior del Congrés dels Diputats de Madrid, on aniran apareixen els nous diputades i diputats. Els espectadors rebran la informació, puntualment, a mesura que es vagi coneixent, a través d'una presentació amena, rigorosa i sorprenent amb la utilització del grafisme virtual en temps real amb "mapping" o els gràfics en realitat augmentada. La presentació anirà a càrrec de Lídia Heredia, Ramon Pellicer, Carles Prats i Xavi Coral. Pere Bosc farà el seguiment de les xarxes. 

El compte enrere

Des les 19.00 a les 19.45, resum de tota la jornada a l'espera de la presentació del sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA, amb Antonio Asencio, de l'empresa Sigmados; Jordi Pons, subcap de Política de TV3; Albert Closas, cap d'Economia de TV3, i Xesco Reverter, cap d'Internacional de TV3.

El sondeig de TV3

A partir de les 19.45 es presentarà el sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA, els resultats del qual es donaran a conèixer a les 20.00 en punt. S'oferiran de tot Espanya, Catalunya (amb el detall de les quatre circumscripcions) i totes les comunitats autònomes i províncies espanyoles.

Els resultats

De les 20.50 a les 22.30, el programa explicarà els resultats amb un grafisme que recrea virtualment el Congrés dels Diputats.

Durant la presentació del sondeig, en el bloc anterior, s'incorporaran al programa Quico Sallés, periodista; Gemma Ubasart, politòloga; Ferran Espada, periodista; José Luis Roig, periodista; Àstrid Barrio, politòloga; i Joana García Grenzner, periodista. Aquests convidats, que continuaran en aquest bloc, seran els encarregats de valorar els primers resultats de l'escrutini.

Les reaccions

De les 22.30 a les 00.00, reaccions amb els representants polítics de cada partit que hagin aconseguit representació al Congrés, amb connexions amb la seu dels partits a Barcelona. També s'estarà pendent de Madrid; es connectarà amb les seus del PP, el PSOE, Ciutadans i Podem.

L'anàlisi

A partir de les 00.00 fins a la 01.00, serà el moment de fer l'anàlisi final. Els encarregats de fer-lo seran Josep Maria Martí Rigau, cronista parlamentari; Milagros Pérez Oliva, periodista; Andreu Pujol Mas, historiador, i Joan López Alegre, exdiputat.

Els possibles pactes, la clau gràfica de la nit: el "pacteclosques"

A més d'oferir la informació més rigorosa, TV3 vol sorprendre l'espectador amb una posada en escena innovadora i espectacular. En aquesta edició, a nivell de realització, el programa posarà especial èmfasi en les possibles aliances postelectorals, i amb aquesta finalitat incorporarà fins a tres formes gràfiques diferents per il·lustrar pactes. Xavi Coral els podrà il·lustrar a l'hemicicle virtual, tant per possibles pactes d'investidura que es resolguin en una primera votació com en una segona votació. A més, hi haurà marcadors a la part inferior de la pantalla on es podran dibuixar tot tipus d'aliances.

Una de les principals novetats és que a través del web del 324.cat i de l'app es podrà accedir al "pacteclosques", que permet fer sumes en temps real per conèixer les possibilitats de pactes d'investidura. Tothom, des de casa, podrà fer les seves pròpies sumes, que també podran fer els presentadors i convidats al plató.

A més, al 324.cat, l'evolució de l'escrutini serà accessible en tot moment, de manera que tothom podrà consultar des de qualsevol dispositiu els resultats que més li interessin. També oferirà tot un seguit d'imatges de la preparació d'aquest programa especial, algunes de les quals en 360º.

Catalunya Ràdio

Aquest diumenge, edició especial d'"El suplement", que arrencarà amb l'obertura dels col·legis electorals i seguirà les votacions dels diferents caps de llista des de les vuit del matí fins a dos quarts de dues de la tarda, combinarà la informació electoral amb els espais i col·laboradors habituals del programa. Hi haurà anàlisi amb Albert Calatrava, periodista de Catalunya Ràdio a Madrid;  Maiol Roger, cap de política del diari "Ara";  Lluís Falgàs, periodista de RTVE, i Iolanda Mármol, periodista d'"El Periódico", a més de propostes disteses, com la de Pere Escobar, "El llonguet", la macroporra de les eleccions.

Ricard Ustrell analitzarà la tradició democràtica d'Espanya amb Mercè Morales, doctora en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona;  amb Antoni Segura, catedràtic d'Història Contemporània, i des dels estudis de Catalunya Ràdio a Girona, amb l'historiador i periodista d'"El Punt Avui" Pau Lanao. El programa també comptarà amb la participació de col·laboradors habituals com Lluís Gavaldà, d'Els Pets, que farà una playlist de cançons que encaixen molt bé amb aquestes eleccions.

A més de preguntar què opinen els nens i nenes d'aquestes eleccions, Ustrell farà tertúlia amb Eloi Vilamajor i infants que opinaran sobre els comicis. Tot seguit, analitzarà la propaganda i el màrqueting electoral amb Camil Roca, director creatiu executiu de l'agència publicitària Bassat  & Ogilvy, i el gastrònom Pep Nogué farà propostes per preparar  la nit electoral. A més, parlarà de com ha evolucionat la campanya electoral a través de les xarxes socials i amb la tarotista Maria del Mart Tort predirà possibles resultats i pactes electorals. Per acabar, repassarà anècdotes de la campanya amb els periodistes de Catalunya Ràdio que n'han fet el seguiment. 

Especial eleccions 26-J

A partir de les 19.00, Mònica Terribas presentarà l'especial conjunt de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. A les 20.00 es farà pública l'enquesta encarregada pels mitjans de la CCMA i la FORTA. A la taula que valorarà els resultats, hi haurà Ernest Benach, expresident del Parlament; Pedro Lecuona, notari; José Domingo, advocat i exdiputat al Parlament; Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política; Laia Bonet, professora de Dret Administratiu i de Ciència Política, i Magda Oranich, advocada. També hi haurà pinzellades sobre detalls de les campanyes electorals dels diferents líders.

El programa comptarà amb un desplegament de més de 50 professionals. N'hi haurà a les seus dels principals partits a les quatre capitals catalanes, al País Valencià, a les Illes Balears i a Madrid. A més, s'informarà de la compareixença del ministre de l'Interior quan es donin els resultats pràcticament definitius. També es connectarà amb corresponsals a capitals d'arreu del món per saber com s'han rebut els resultats electorals espanyols: Oriol Serra des de Berlín; Albert Elfa des de Brussel·les; Joan Carles Peris des de París; Sergi Mulero des de Londres,  i Cèlia Cernadas des de Washington.

Anar al contingut