Les eleccions franceses, a TV3 i Catalunya Ràdio

Els mitjans de la CCMA faran una cobertura especial de les eleccions franceses, que se celebren aquest diumenge. TV3 i el 3/24 oferiran el programa especial informatiu "E17: eleccions França", que començarà quan faltin deu minuts per a les vuit del vespre. A Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, des de París, conduirà l'especial "Les presidencials franceses, cara o creu d'Europa". Abans, "El suplement" analitzarà els comicis francesos i, l'endemà, "El matí de Catalunya Ràdio" s'emetrà des de la capital francesa. El portal informatiu 324.cat ofereix un especial amb tota la informació i el seguiment de les eleccions franceses.

"E17: eleccions França", amb Carles Prats

El programa especial "E17: eleccions França", que començarà a les 19.50 en emissió simultània a TV3 i el 3/24, està dirigit i presentat per Carles Prats. Aquest especial s'allargarà fins a les 23.00. La informació de les eleccions franceses, entre les 21.00 i les 21.50, s'inclourà dins el "TN cap de setmana vespre", que s'emetrà conjuntament per TV3 i el canal 3/24. A partir de les 21.50 i fins a les 23.00, l'especial "E17: eleccions França" es podrà seguir pel 3/24.

El programa "E17: eleccions França", a les 20.00, oferirà en directe el sondeig elaborat per la televisió pública francesa. A continuació farà puntualment el seguiment de l'actualitat connectant amb el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a París, Joan Carles Peris, destacat a la seu del candidat Macron, i amb l'enviat especial a la capital francesa, Nicolàs Valle, a la seu de Le Pen. Sion Biurrun farà la cobertura informativa de la Catalunya Nord, i Oriol Serra, corresponsal a Berlín, i Xavier Coral, corresponsal a Brussel·les, seguiran l'actualitat i les reaccions d'aquestes capitals europees.

Al plató, Montserrat Besses, excorresponsal de TV3 a París; Philippe Saman, director de la Cambra Francesa de Barcelona des de fa més de 35 anys i coordinador de les Cambres de Comerç Europees a Barcelona; Henry de Laguérie, corresponsal de la cadena Europe1 a Barcelona, i José Antonio Sorolla, excorresponsal a París d'"El Periódico", analitzaran l'actualitat de la jornada.

"Les presidencials franceses, cara o creu d'Europa", amb Mònica Terribas

Diumenge, a partir de les 19.30 i fins a les 23.00, Mònica Terribas conduirà, des de París, l'especial "Les presidencials de França, el cara o creu d'Europa." A la capital francesa hi haurà David Casablancas, seguint Marine Le Pen, i Mireia Sala que seguirà Emmanuel Macron.  Marc Vidal, des de Perpinyà, explicarà de primera mà què vota la Catalunya Nord.

El programa emetrà els reportatges de Marta Prat i Ignasi Abad en què s'explicarà la situació socioeconòmica de França i es farà un repàs breu dels llocs on són més fort els dos candidats a  nivell territorial. En la tertúlia del programa, hi participaran Christine Delfour, professora de Ciència Política de la universitat de París Est; Dídac Gutierrez, politòleg de l'institut d'opinió Viavoice de París; Xavier Espinet, professor, editor i articulista d'"El crític", i Eric Angeletti, exdirector de programes d'" Europe 1". El politòleg i sociòleg Sami Naïr i Frederique Espagnac, senadora del partit socialista, analitzaran la situació en què queda França després dels resultats d'aquella nit. A més, els corresponsals de Catalunya Ràdio -Albert Elfa, a Brussel·les; Sergi Mulero, a Londres; Oriol Serra, a Berlín; Cèlia Cernadas, a Washington, i Manel Elias a Moscou- explicaran les reaccions que hi hagi hagut en les seves zones de cobertura. En total, una vintena de professionals de Catalunya Ràdio es mobilitzaran per seguir la nit electoral francesa.

L'endemà, dilluns, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, s'emetrà des de París. El programa farà balanç dels resultats electorals amb el corresponsal de Catalunya Ràdio a París, Joan Carles Peris, amb els  enviats especials, David Casablancas i  Mireia Sala, i amb Martí Anglada, delegat de la Generalitat a la capital francesa. A la tertúlia, centrada en aquest tema, hi haurà Sílvia Alonso-Castrillo, politòloga, de la Societat d'Estudis hispanofrancesos; Roser Cussó, professora a Sociologia i Ciència Política a la Universitat de la Sorbona; Rafael Poch, corresponsal de  "La Vanguardia" a París; Stephan Bourgeois, empresari francès, i Xavi Espinet, filòsof i articulista.

La prèvia a "El suplement"

"El suplement", amb Ricard Ustrell, dissabte a les 08.30, analitzarà les claus de la jornada electoral que es viurà a França i entrevistarà  Édouard Martin, eurodiputat socialista francès i líder dels parlamentaris socialistes en aquesta cambra. Martin, nascut a Granada, va destacar en la seva tasca com a sindicalista en la lluita contra la multinacional del metall AcelorMittal. A les 11.00, el programa emetrà un  especial "Quatre gats", dedicat al Front Nacional Francès. Aquesta setmana, l'equip d'"El suplement" s'ha desplaçat al sud de França, per conèixer de prop el feu de Marine Le Pen. Durant aquests dies, han visitat Beaucaire, un poble governat pel Front Nacional, i on no han trobat cap veí que reconegui que vota l'extrema dreta. Ustrell ha conegut la realitat de Besiers en les seves dues cares. Per una banda, entrevistant l'alcalde, Robert Menard, conegut per les seves mesures restrictives envers els refugiats; per l'altra, descobrint les històries de diversos refugiats que viuen al centre d'acollida La Cimada. "El suplement", a més, oferirà l'anàlisi d'Emmanuel Negrier, politòleg i doctor en Ciències Polítiques a la Universitat de Montpeller, i del periodista especialitzat en extrema dreta, Nicolàs Tomàs, que  ajudaran a entendre la societat actual francesa des de l'òptica política, social i econòmica.

El diumenge, "El suplement", a les 8.45, analitzarà els possibles resultats de la segona volta de les eleccions franceses amb el periodista de TV3 i Catalunya Ràdio, Joan Carles Peris i amb  Toni Cruanyes, director de "TN vespre", de TV3,  que són a París, i amb les analistes polítiques Sònia Andolzi i  Sarai Espejo, als estudis de Catalunya Ràdio.

Especial al 324.cat

El portal de notícies 324.cat ha elaborat un especial (324.cat/eleccionsfranceses2017) dedicat a les eleccions presidencials franceses en què es podrà seguir l'actualitat al moment. Aquest especial recull reportatges, informacions, vídeos i àudios relacionats amb el tema i també ofereix la possibilitat de veure programes especials dedicats a aquests comicis. Podries, per favor, reivindicar l'especial del 324.cat: 324.cat/eleccionsfranceses2017

tv3.cat

catradio.cat

324.cat

324.cat/eleccionsfranceses2017

Anar al contingut