Eleccions Parlament Catalunya 2021
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Les eleccions al Parlament, a TV3 i Catalunya Ràdio

Divendres va arrencar la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. TV3 i Catalunya Ràdio emeten una programació especial, amb entrevistes als candidats a la presidència, debats territorials, el debat electoral i el programa especial d'eleccions, que seguirà els resultats en directe el dia dels comicis.

Entrevistes als candidats a "Els matins"

A partir de demà, 2 de febrer, i fins al divendres 12, el magazín informatiu "Els matins", dirigit i presentat per Lídia Heredia, emetrà un seguit d'entrevistes als candidats.

El debat, dimarts 9 de febrer, a les 22.00

TV3, el 324, Catalunya Informació i el portal 324.cat oferiran el debat de les eleccions al Parlament de Catalunya, amb els candidats de les formacions amb representació en aquesta cambra: Ciutadans, el PDeCat, ERC-CatSí, el PSC, ECP-PEC, la CUP-G, el PP, i els grups d'interès polític VOX i Junts. Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya, en serà el moderador.

Abans de començar el debat hi haurà un programa previ conduït per Toni Cruanyes, que s'enllaçarà amb el "Telenotícies vespre" a partir de les 21.00.

Després del debat, Toni Cruanyes donarà pas a una taula d'anàlisi dirigida i presentada per Xavier Graset.

Debats territorials al "Més324"

L'espai i "Més 324", dirigit i presentat per Xavier Graset, acollirà els debats amb els candidats de Girona, Tarragona i Lleida, que es faran de manera telemàtica.

El dimecres 10 de febrer serà l'hora que els candidats de Tarragona debatin les seves propostes. El debat amb els caps de llista de Girona serà l'endemà, dijous, 11 de febrer, i el de Girona serà el divendres 12 de febrer.

Diumenge, 14F, programació especial eleccions al Parlament

TV3 i el 324 oferiran una programació especial durant tota la jornada electoral. Al matí, l'emissora farà un ampli desplegament per tot el territori per seguir les votacions d'una jornada atípica. El "Telenotícies migdia", amb Ramon Pellicer i Cristina Riba, farà una edició especial, amb una durada més llarga de l'habitual. A mitja tarda hi haurà un avanç informatiu amb el més destacat de la jornada fins a aquella hora i a les 18.50 començarà un programa especial, presentat per Toni Cruanyes, Lídia Heredia, Raquel Sans i Xavi Coral, que s'allargarà fins ben entrada la matinada.

Cobertura electoral a Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio, per la seva banda, té previst entrevistar els candidats en directe a l'estudi del programa "El matí de Catalunya Ràdio", que dirigeix i presenta Laura Rosel. A més, abans de cada entrevista, s'emetrà un retrat personal de cada presidenciable (aficions i gustos, caràcter, com han viscut la pandèmia...). Tot explicat a partir d'una conversa informal que Laura Rosel ha gravat en espais que han triat els mateixos candidats, i on se senten còmodes parlant de temes que van més enllà de la política.

Està previst també publicar a les xarxes socials del programa un vídeo de cada entrevista.

Quant als debats, el dia 9 s'emetrà el debat dels candidats a la presidència, conjuntament amb TV3.

De manera conjunta també, se celebraran en directe, per a la seva difusió a tot Catalunya, els debats en què participaran els candidats per les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona dels principals partits que es presenten a aquest comicis.

  • 10 de febrer: debat entre els candidats per la demarcació de Tarragona
  • 11 de febrer: debat entre els candidats de la demarcació de Lleida
  • 12 de febrer: debat entre els candidats de la demarcació de Girona

Aquests debats s'emetran a través de Catalunya Informació. No seran de caràcter presencial, sinó que se celebraran a través de mitjans telemàtics. Tant en els debats d'àmbit televisiu com radiofònic, l'ordre del torn de paraula a l'inici del debat serà de major a menor segons el resultat obtingut a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. L'ordre del torn de paraula al final del debat serà a la inversa.

tv3.cat
catradio.cat

324.cat

Anar al contingut