Montse Virgili
Montse Virgili
Demà

"Les dones i els dies" analitza el paper de les dones en les revolucions clau de la història

Aquest dissabte, el programa "Les dones i els dies", dirigit i presentat per Montse Virgili, farà un repàs de les dones que han participat en les revolucions més importants de la història

Només cal obrir els diaris en els últims mesos per adonar-nos que les grans revolucions les estan capitanejant les dones. És el cas de Bielorússia, de Polònia i també el dels països llatinoamericans i els àrabs on les dones surten a reclamar el que els és propi.

Tot i així, si fem un repàs pels llibres d'història, les dones són pràcticament invisibles. Res més lluny de la realitat, les dones han format part de les grans revolucions i, fins i tot, han hagut d'alçar-se com a col·lectiu perquè els homes les van eliminar de les seves protestes.

El programa fa un repàs pel paper de les dones en les revolucions més importants de la història, descobrim les revoltes del costat de casa i entrevistem la cap de l'oposició de Lukaixenko, Svetlana Tikhanóvskaia.

També parla amb la historiadora de la Universitat de Barcelona, Carlota Sánchez, amb l'activista social i antiga membre del PSUC, Maruja Torres Ruiz i amb María Cané, dona que va viure en primera persona les manifestacions de "les dones del 'polvillo'".

 

catradio.cat/donesidies

twitter.com/donesidies

instagram.com/donesidies

#SomDones

Anar al contingut