Montse Virgili, realitzadora de "Les dones i els dies"
Montse Virgili, realitzadora de "Les dones i els dies"

"Les dones i els dies" analitza com s'ha explicat el paper de les dones en la prehistòria

Aquest dissabte, el programa dirigit i presentat per Montse Virgili analitzarà com s'ha explicat el paper que van jugar les dones en les civilitzacions més antigues

El programa d'aquest dissabte se centrarà en la prehistòria. La imatge de l'home de les cavernes estirant una dona pels cabells ha representat la prehistòria. I aquesta imatge ha marcat generacions i generacions. Es diu que encara som a Cromanyó per dir que no avancem, però com ens han explicat el paper de les dones a les civilitzacions més antigues? De veritat eren ells els caçadors i nosaltres les recol·lectores? Hi ha proves en aquest sentit? Els dibuixos de les cavernes estaven fets per homes, n'estem segurs? I les dones només esperaven fent bullir l'olla que els senyors tornessin de caçar?

Acadèmiques, historiadores, antropòlogues i arqueòlogues s'endinsen en aquest període per veure què hi ha de veritat en aquest supòsit. Hi intervindran Riane Eisler, escriptora; Alba Masclans, arqueòloga de la Institució Milà i Fontanals d'Investigació en Humanitats del Consell Superior d'Investigacions Científiques, i Marta Cintas-Peña, coautora de l'estudi que parla de la patrilocalitat com a possible origen de la desigualtat entre dones i homes.

catradio.cat/donesidies

twitter.com/donesidies

instagram.com/donesidies

 

Anar al contingut