Núria Calduch-Benages a "Signes dels temps"
Núria Calduch-Benages a "Signes dels temps"

Les dones a l'Església i la feina de la cooperativa Roba Amiga, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 10.35, "Signes dels temps", presentat i dirigit per Montserrat Esteve, conversa amb la biblista i religiosa catalana Núria Calduch-Benages, que parla del paper i la presència de les dones a l'Església, i emet un reportatge de la cooperativa Roba Amiga.

Aquest diumenge, "Signes dels temps" entrevista la biblista i religiosa catalana Núria Calduch-Benages, recentment nomenada pel papa Francesc com a secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica. Calduch-Benages, la primera dona que ocupa aquest càrrec, parla de les dones a l'església avui, del difícil accés al diaconat femení i de la discriminació històrica per raons de gènere. També fa referència a les dones a la Bíblia, fins i tot les que han estat silenciades.

Núria Calduch-Benages és doctora en Sagrades Escriptures, una de les biblistes més reconegudes del món, i és membre de les missioneres de la Sagrada Família de Natzaret. Viu a Roma i és una de les poques dones amb càtedra a la Pontifícia Universitat Gregoriana. També va formar part de la Comissió d'Estudi del Diaconat Femení, creada pel papa Francesc el 2016. És una de les persones més reconegudes en l'estudi de la Bíblia. Ha publicat almenys 250 articles científics i de divulgació i una quinzena de llibres, d'entre els quals la trilogia de "Sant Pau i les dones", "Dones de la Bíblia" i "El perfum de l'Evangeli".

El programa també emet un reportatge de la cooperativa Roba Amiga, que dona feina a persones en risc d'exclusió social. La majoria de la roba usada que es diposita als contenidors de color taronja de Roba Amiga es ven a les botigues de Càritas i a la cadena Botiga Amiga. L'any passat la cooperativa va recollir 16.000 tones de roba de donacions de particulars i empreses provinents de tot l'Estat. L'objectiu és recuperar la roba usada per raons socials i mediambientals.

El programa

"Signes dels temps", un dels programes més veterans de TV3, amb 34 anys en antena, es presenta ara amb un format nou. Està dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila com a realitzador i Imma Segarra com a productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Montse Solanich a la producció, Eulàlia Tort al guió i Àngels Serres a la documentació. El programa vol ser un espai obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat i la sostenibilitat del planeta.

El programa combinarà entrevistes i reportatges per crear un espai que posarà en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada i obrirà una finestra a l'ecumenisme i al diàleg interreligiós.  

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps
twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut