Alexandra Jiménez i Miki Esparbé a "Les distàncies"
Alexandra Jiménez i Miki Esparbé a "Les distàncies"
PREMIS

"Les distàncies" i Bárbara Lennie per "Petra", guardonades amb els Premis Sant Jordi de Cinematografia

"Les distàncies", una pel·lícula dirigida per Elena Trapé i coproduïda per TV3, ha estat guardonada amb els Premis Sant Jordi de Cinematografia.

Bárbara Lennie també ha estat premiada en la categoria de millor actriu pel seu paper protagonista a "Petra", l'últim film del director barceloní Jaime Rosales, amb participació de TV3.

El jurat dels Premis Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic avui, dilluns, el veredicte dels guardons que entrega Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) a Catalunya. "Las distàncies" ha estat reconeguda com a millor pel·lícula espanyola. I per altra banda, Bárbara Lennie ha estat escollida com a millor actriu espanyola pel seu paper protagonista a "Petra".

Aquests premis reconeixen els èxits en les produccions cinematogràfiques espanyoles i en les trajectòries professionals en el món del cinema, i entreguen el Premi a la Indústria amb la col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. A més, per votació dels oients de RNE, s'entreguen les "roses" de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyoles i estrangera. Els premis s'entregaran el 29 d'abril a Barcelona.

Sinopsi de "Les distàncies"

"Les distàncies" és el film dirigit per Elena Trapé i protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera que explica la història de l'Olívia, l'Eloy, el Guille i l'Anna, que viatgen a Berlín per visitar per sorpresa el seu amic Comas, que fa 35 anys. Ell no els rep com s'esperaven i, durant el cap de setmana, les seves contradiccions afloren i l'amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.

La pel·lícula és una producció de Coming Soon Films en coproducció amb TV3, Miss Wasabi i Busse & Halberschmidt. I compta amb la participació de TVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura i amb el finançament de l'ICO i CREA SGR.

Sinopsi de "Petra"

La Petra, protagonitzada per Bárbara Lennie, és una jove artista rebel, i tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor, comença una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta a tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat, també coneix el Lucas, fill del Jaume, i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare. A partir d'aquest moment, la història dels tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència, que porta a tothom al límit. Però el destí permetrà que el Lucas i la Petra trobin junts un camí cap a l'esperança i la redempció.

"Petra" és una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar i Snowglobe, amb participació de RTVE, Eurimages, TV3, Movistar+, l'ICAA i l'ICEC.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

 

Anar al contingut