PREMIS

"Les distàncies" i Bárbara Lennie per "Petra", guardonades amb els Premis Sant Jordi de Cinematografia

"Les distàncies", una pel·lícula dirigida per Elena Trapé i coproduïda per TV3, ha estat guardonada amb els Premis Sant Jordi de Cinematografia.
Bárbara Lennie també ha estat premiada en la categoria de millor actriu pel seu paper protagonista a "Petra", l'últim film del director barceloní Jaime Rosales, amb participació de TV3.
Alexandra Jiménez i Miki Esparbé a "Les distàncies"

Alexandra Jiménez i Miki Esparbé a "Les distàncies"

El jurat dels Premis Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic avui, dilluns, el veredicte dels guardons que entrega Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) a Catalunya. "Las distàncies" ha estat reconeguda com a millor pel·lícula espanyola. I per altra banda, Bárbara Lennie ha estat escollida com a millor actriu espanyola pel seu paper protagonista a "Petra".

Aquests premis reconeixen els èxits en les produccions cinematogràfiques espanyoles i en les trajectòries professionals en el món del cinema, i entreguen el Premi a la Indústria amb la col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. A més, per votació dels oients de RNE, s'entreguen les "roses" de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyoles i estrangera. Els premis s'entregaran el 29 d'abril a Barcelona.

Sinopsi de "Les distàncies"

"Les distàncies" és el film dirigit per Elena Trapé i protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera que explica la història de l'Olívia, l'Eloy, el Guille i l'Anna, que viatgen a Berlín per visitar per sorpresa el seu amic Comas, que fa 35 anys. Ell no els rep com s'esperaven i, durant el cap de setmana, les seves contradiccions afloren i l'amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.

La pel·lícula és una producció de Coming Soon Films en coproducció amb TV3, Miss Wasabi i Busse & Halberschmidt. I compta amb la participació de TVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura i amb el finançament de l'ICO i CREA SGR.

Sinopsi de "Petra"

La Petra, protagonitzada per Bárbara Lennie, és una jove artista rebel, i tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor, comença una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta a tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat, també coneix el Lucas, fill del Jaume, i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare. A partir d'aquest moment, la història dels tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència, que porta a tothom al límit. Però el destí permetrà que el Lucas i la Petra trobin junts un camí cap a l'esperança i la redempció.

"Petra" és una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar i Snowglobe, amb participació de RTVE, Eurimages, TV3, Movistar+, l'ICAA i l'ICEC.

tv3.cat/ficcio-i-cinema