Les declaracions de la sisena setmana del judici, en què destaquen les dels guàrdies civils, a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio fan una cobertura informativa especial amb motiu del judici del procés independentista català que té lloc al Tribunal Suprem, a Madrid. En la sisena setmana, a partir de dimarts, 19 de març, les sessions es podran continuar seguint en directe pel 3/24, Catalunya Informació, TV3 i Catalunya Ràdio

Aquesta setmana començarà la desfilada de guàrdies civils pel Tribunal Suprem. Dimarts acabaran amb els testimonis que no van poder declarar dijous perquè es va allargar l'interrogatori al major Trapero.

El primer citat és el que va ser subsecretari d'Hisenda amb Cristóbal Montoro. També està citat David Badal, de la Conselleria de Treball. A partir d'aquí s'entrarà en l'interrogatori als agents de les forces de seguretat. En les pròximes dues setmanes hi ha previstos fins a 34 agents de la Guàrdia Civil i 5 Mossos d'Esquadra.

Els guàrdies civils d'aquesta setmana estan relacionats amb els diferents escorcolls del 20 de setembre i amb els que van analitzar els correus electrònics dels processats. Seran 24 en total. La setmana del 25 començaran a declarar els vinculats amb l'1 d'octubre.

Durant les compareixences com a testimonis dels agents de les forces de seguretat, algunes defenses van demanar que es tornin a projectar vídeos. Una altra cosa serà que el tribunal ho permeti, perquè el president Manuel Marchena ja va avisar que no hi haurà més vídeos fins a la fase documental.

Divendres, les defenses van presentar un escrit de protesta, denunciant l'obstacle que suposa no poder veure material audiovisual durant la declaració de guàrdies civils. Consideren que és primordial veure documents que demostrin si hi ha o no contradicció.

Durant tot el judici, TV3, Catalunya Ràdio, el canal 3/24, Catalunya Informació i el web 324.cat/judici oferiran una cobertura amb una clara funció de servei públic.

Les sessions del judici es podran seguir íntegrament en directe pel 3/24 i pel web catradio.cat .

TV3 i Catalunya Ràdio estaran pendents de l'actualitat del judici amb connexions diàries i una cobertura especial per als moments clau. Les declaracions dels testimonis es podran seguir a Catalunya Ràdio, al matí amb Mònica Terribas i a la tarda amb Òscar Fernàndez. A Catalunya Informació, es podrà seguir el més important del judici amb Marta Romagosa.

Aquesta setmana, a TV3, el "TN migdia", "Els matins" i el "TN vespre" es faran des de plató, però amb connexions amb els corresponsals. El magazín matinal recupera el seu horari habitual. El canal 3/24 seguirà el judici. El dia acabarà amb un recull del que ha donat de si el judici al "Més 3/24", en el seu horari habitual.

Al 324.cat hi haurà un seguiment minut a minut del judici i s'emetrà el judici en directe a Twitter i Facebook. També farà difusió de tota la cobertura per YouTube.

Els dies que hi hagi judici hi haurà sessions de matí i de tarda, que generaran tota mena d'informacions. Totes les notícies es poden consultar a l'especial del judici del procés, però, per no perdre's res del que està passant a dins i fora de la sala del Suprem, se n'oferirà un resum diari, que estarà disponible també via WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que s'enviaran al vespre. També tota la informació a Telegram. Per subscriure's al servei, s'ha de tenir instal·lada l'aplicació de Telegram a l'"smartphone", i clicar a l'enllaç: 324.cat/judicitelegram

Catalunya Ràdio ha generat un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura. Aquest nou servei inclou, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per inscriure's al podcast, es pot fer gratuïtament a SpotifyiTunes i iVoox. També es pot accedir a l'RSS per poder gestionar el contingut.

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu, s'ofereix context amb la finalitat que tothom pugui interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment. Aquesta informació es troba en un interactiu web que es pot consultar en català, castellà i anglès, i que es diu "Les claus del judici", dins del 324.cat.

Enllaç entots tres idiomes:

https://www.ccma.cat/324/claus-judici-proces/

https://www.ccma.cat/324/keys-catalan-independence-trial/

https://www.ccma.cat/324/claves-juicio-proces/

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut