"Les de l'hoquei": juntes són imparables

Netflix acollirà la sèrie a nivell mundial.

Les noies prenen el poder a TV3. A partir de dilluns, a les 21.55, "Les de l'hoquei" aportarà una mirada diferent, jove, femenina i feminista al món i, especialment, a l'hoquei i a l'esport femení, massa vegades deixat a banda. Set noies amb la seva entrenadora lluitaran perquè el seu club d'hoquei no desaparegui. I demostraran que juntes són més fortes....imparables.

Aquest matí els Cinemes Verdi han acollit  la roda de premsa i la projecció del primer capítol de la nova sèrie de TV3 per als dilluns a la nit, "Les de l'hoquei". Una producció de Televisió de Catalunya produïda per Brutal Media, escrita per Marta Grau, Núria Parera, Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet, i dirigida per Kiko Ruiz Claverol i Patrícia Font, que s'estrenarà dilluns, 29 d'abril.

Hi ha assistit, per explicar-ne els detalls, Vicent Sanchis, director de TV3; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media; Jordi Salvat, editor digital de TV3; Kiko Ruiz Claverol i Patrícia Font, directors de la sèrie, i Marta Grau, coordinació de guió. També s'ha comptat amb una bona part del repartiment d'actors i actrius que en són protagonistes, com Dèlia Brufau (Emma), Júlia Gibert (Raquel), Natàlia Barrientos (Berta), Yasmina Drissi (Laila), Asia Ortega (Flor), Mireia Oriol (Lorena), Clàudia Riera (Gina), Iria del Río (Anna), Hamid Krim (Yousseff), Guillermo Lasheras (Putxi), Jan Mediavilla (Bernat), Nil Cardoner (Òscar), Pablo Hernández (Nil), Guim Puig (Lluc), Mireia Aixalà (Silvia), Marc Clotet (Germán), Nora Navas (la Terrats), Àgata Roca (Núria), Aida Oset (Montse), Laia Fontan (Janina), Lidia Moreno (Cris), Gemma Brió (Olga), Romica Cocca (Paulina), Arnau Casanovas, Sergio Matamala i Eduard Gibert. Així com les guionistes i la resta de l'equip tècnic.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha donat la benvinguda a la roda de premsa després del visionat del que ha definit com "una petita meravella i això que només hem vist el primer capítol. Si us ha agradat, imagineu què vindrà després. M'han comentat que el segon, el tercer i la resta encara són millors, que la sèrie va in crescendo.".

Sanchis també ha volgut remarcar com "Les de l'hoquei" és una sèrie diferent, amb un tret que la fa molt singular: "té al seu darrera quatre estudiants de Comunicació Audiovisual de la UPF que han vist com un somni, una gran idea, s'ha pogut convertir en una cosa real, una sèrie. "Les de de l'hoquei" és el resultat de posar en contacte Universitat i empresa."

"Les de l'hoquei" neix del talent universitari d'Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet. Van fer el TFG de Comunicació a la UPF amb la Marta Grau (actual coordinadora de guions de la sèrie) com a coordinadora, van rodar un tràiler i el van presentar al pitching del cluster audiovisual el 2016, on va despertar l'interès de les productores i de TV3. Al final el projecte va quedar en mans de Brutal Media, amb Raimon Masllorens.

"Va ser en Joan Sol, editor de continguts de TVC, que assistia al pitching, qui va comentar que hi havia un projecte molt interessant. De seguida vam pensar que s'havia de fer sí o sí: perquè és d'un equip d'hoquei femení amb moltes edats diferents que permet tenir trames diferenciades amb classes socials diverses, complexitats familiars i històries molt suggerents. No és només una sèrie juvenil, també s'apel·la molt al món dels adults, tant els que tenen fills com els que no", ha explicat Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3.

Sala-Patau també ha anunciat que "Netflix acollirà la sèrie a nivell mundial. És la tercera sèrie després de "Si no t'hagués conegut" i "Benvinguts a la família" que se suma a aquesta plataforma ja des de projecte. El català viatja per tot el món i les nostres sèrie triomfen a tot arreu".

Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media, ha destacat: "Hem compartit una passió amb el Departament de Ficció de TV3 amb aquesta sèrie. I tinc claríssim una cosa: si ho hagués fet qualsevol altra productora, avui estaríem parlant de "Les del bàsquet", "Les del futbol" o "Les del handbol" perquè rodar hoquei és una animalada. Necessites actrius que patinin i, a sobre, ensenyar-los a patinar encara millor, necessites unes dobles, necessites un coach esportiu com Arnau Casanovas... Però estic molt content, vist el resultat, de fer una sèrie sobre hoquei perquè som una potència mundial i no se sap prou, una ficció femenina i feminista i que, a més, reivindiqui l'esport de dones, que ja tocava".

"Patíem per tenir unes actrius joves i sense experiència,  a veure què en sortiria, i al final ha estat una grandíssima sorpresa i estem contents del resultat. Hem treballat a zero graus, congelats, però amb unes ganes i una il·lusió que han estat impressionants", ha destacat un dels directors de la sèrie, Kiko Ruiz Claverol.

"Ha estat un rodatge complicat, en què ha estat molt important la compenetració de tot l'equip", ha afegit Patrícia Font, l'altra directora de la sèrie.

"Tindrem trames molt femenines. Hem volgut trobar una mirada que no és habitual sobre les dones. Cada una tindrà una trama pròpia més personal", ha explicat Marta Grau, coordinació de guió. "A banda, hi ha la trama general sobre el club d'hoquei, el dia a dia de l'esport, el que suposa deixar el mòbil i fer equip, que és una cosa que es necessita molt, les trames d'adults i, per descomptat, també les masculines, perquè no ens hem oblidat dels homes. Som sis dones, sis creadores, que no acostuma a passar, i també hem donat un paper rellevant als homes, però oferint una mirada femenina de les seves vides".

En el cas del primer capítol, les noies de l'hoquei fan una acció que es converteix en un vídeo viral a les xarxes. En "Les de l'hoquei", realitat i ficció es mescla, i aquest mateix vídeo es va filtrar fa uns dies a les xarxes com a campanya de promoció de la sèrie abans de la seva estrena. "El repte que ens hem proposat és que l'espectador pugui saber de les trames, de les noies, els set dies de la setmana i no només el dia de l'emissió", ha dit Jordi Salvat, editor digital de TV3. "Serà una experiència transmèdia més enllà de l'audiovisual on totes les protagonistes tenen seu Instagram i, a més, un grup de Telegram on es continua la ficció i l'espectador s'hi pot unir i saber de què parlen."

Finalment ha arribat el torn de parlar a les protagonistes, visiblement emocionades després del visionat del capítol en pantalla gran. 7 noies protagonistes, ara mateix cares poc conegudes que ben aviat deixaran de ser-ho. Van superar un càsting amb 350 noies, van aprendre a patinar, a jugar. Ara formen part d'aquesta sèrie coral amb 23 protagonistes que tindrà 13 capítols, cada un d'ells amb una trama dedicada a un personatge central. El primer centrat en l'Emma.

Asia Ortega, Flor a la ficció, ha estat una de les més destacades en parlar: "Aquesta sèrie ha estat un màster de vida, d'interpretació i de sentiments. Hem après molt, hem fet família, hem fet pinya, hem baixat als inferns, hem pujat al cel i ho hem fet totes juntes. Estic orgullosa que, per fi, en aquesta societat es doni veu i visualització a les dones, a homes i dones feministes i als joves que tenim molt de què parlar. De vegades, els joves ens sentim que ens hem d'evadir del món, vivim a les xarxes socials, l'ara i la imatge i, de vegades, ens fa falta aprofundir, i aquesta sèrie ens ajudarà i farà que tots pensem una mica. Heu sigut molt valents (als productors) de fer una sèrie femenina i feminista i esperem que sigui només el començament  i que arribi el moment que ja no faci falta el terme feminista".

Totes elles han deixat ben clar com ha estat important formar part d'aquest projecte. "Patinem juntes", ha dit Dèlia Brufau (Emma). "Orgull que la primera sèrie que faig sigui per representar a les dones", ha afegit Júlia Gibert (Júlia). "Mai ens hem deixat de donar la mà", deia la Yasmina Drissi (Laila).

A partir de dilluns, elles seran imparables.

Així són les protagonistes de "Les de l'hoquei" (tràiler de la sèrie)

tv3.cat/lesdelhoquei

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut