Les aules catalanes del futur, al segon capítol del "Som Revolució", amb Xantal Llavina
DIMARTS, A LES 23.15

Les aules catalanes del futur, al segon capítol del "Som Revolució"

Demà dimarts, 9 d'agost, a les 23.15, TV3 emetrà el segon capítol de la quarta temporada del "Som Revolució", amb Xantal Llavina. El programa mostrarà fins a quin punt s'està vivint una revolució digital a les aules. En un món cada vegada més canviant, també ha de canviar la manera d'ensenyar i transmetre coneixements i d'educar els alumnes, per preparar-los per a un món cada vegada més incert i, a la vegada, més ple d'oportunitats. Per aquest motiu, la tecnologia es converteix en una eina imprescindible.

Xantal Llavina visita, al "Som Revolució" de demà dimarts, 9 d'agost, diverses escoles per assistir a classes de robòtica, tant d'alumnes de primària com de secundària. D'aquesta manera pot explicar què aporta aquest tipus d'ensenyament en els processos d'aprenentatge.  

En una d'aquestes visites, el cantant terrassenc i jurat del programa de TV3 "Eufòria", Lildami, comparteix l'aprenentatge amb la Xantal i també coneix de primera mà aquesta manera de transmetre coneixements amb el suport de la tecnologia. En una altra aula, és el científic i divulgador Dani Jiménez qui acompanya la Xantal i proposa als alumnes compartir un experiment.  

Paral·lelament, la Xantal viu en aquest capítol diverses experiències. El professor de neuropsicologia Diego Redolar li fa un registre de cervell i una estimulació cerebral no invasiva per explicar-li de manera pràctica com funciona aquest òrgan fonamental per a l'aprenentatge. Amb el neurobiòleg David Bueno, mentre descobreixen els projectes de realitat augmentada i virtual, la Xantal conversa sobre la importància d'ensenyar a partir de les emocions i de fer servir la tecnologia com a mitjà i no pas com a fi.  

El capítol, que aborda la importància d'estimular les vocacions perquè els nens i nenes cursin estudis relacionats amb el sector de les tecnologies de la comunicació (un sector clau en el futur), també compta amb la participació de testimonis en educació com el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat; l'enginyera de la UPC Núria Salan; el consultor Xavier Marcet; la directora de Societat Digital, Joana Barbany; la directora de Transformació Educativa, Núria Mora; la pedagoga Anna Forés; el psicòleg especialista en addiccions Marc Masip; el professor Miquel Torres; i la catedràtica de Tecnologia Educativa Mercè Gisbert. Tots ells reflexionen sobre com ha de ser l'escola catalana del 2030. #SomEducació  

La quarta temporada 

El programa, en la nova temporada, mostra les cinc grans revolucions digitals que hi ha: la revolució sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d'educació digital, i la de recerca, amb els millors investigadors del país. Llavina visita 32 localitzacions catalanes diferents i compta amb la participació de 25 testimonis i experts de primer nivell que valoren les innovacions del futur a Catalunya.  

El programa, produït per TV3 i El Terrat, està dirigit per l'expert en documentals David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que ja fa sis temporades que realitza el "Revolució 4.0" a Catalunya Ràdio, exerceix de subdirectora i presentadora. La segona veu del programa és del també periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales 

La quarta temporada de "Som Revolució" té el suport del Departament d'Educació, Eurecat, el Departament d'Acció Climàtica, l'Agència de Residus de Catalunya, el Departament de Polítiques Digitals, Monei, el Departament de Recerca i Universitats, el Departament d'Economia i Nuclio.   

Els pròxims capítols 

16 d'agost: "Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?"  
23 d'agost: "L'estiu durarà quatre mesos a Catalunya el 2050"  
30 d'agost: "El milionari mercat de terrenys al metavers" 

 

#RevolucióTV3 
#SomEducació 

Anar al contingut