"Les 7 caixes", de Carles Canet i David Fontseca
DIJOUS, A LES 22.40

"Les 7 caixes", sobre el secret amagat d'una família víctima del nazisme, a "El documental"

Demà, dijous, a les 22.40, coincidint amb el Dia internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, "El documental", al 33, emetrà "Les 7 caixes", una coproducció de Bas (Broadcaster Audiovisual Services) i TV3, dirigida per Carles Canet i David Fontseca.

El documental recull la història de Dory Sontheimer, una farmacèutica i òptica catalana d'origen alemany que, educada com a catòlica en l'Espanya de Franco i després de la mort dels seus pares, descobreix la identitat real de la seva família: generacions de jueus amb una dramàtica història de persecució i matança a mans del règim nazi.

Dory Sontheimer, als 57 anys, va descobrir que els seus orígens eren diferents del que havia pensat i viscut tota la vida. Quan la seva mare va morir, va intentar posar una mica d'ordre a casa dels seus pares i, de sobte, va trobar set caixes, que estaven amagades en un armari. Aquestes caixes, que contenien la veritable història de la seva família, li van revelar un passat que desconeixia: el de la seva família jueva, víctima de l'holocaust nazi.

AMb moltes preguntes i dubtes, Dory va decidir començar una recerca dels seus familiars arreu del món, així com reunir una família que el nazisme va voler exterminar. Ara, per primera vegada, ha aconseguit reunir-los a tots a Barcelona.

"Les set caixes" intenta plasmar en imatges el que resulta ser una història peculiar, sorprenent i molt emotiva, la de Dory i la seva família. Amb historiadors, escriptors, periodistes i persones anònimes, el documental fa un viatge emocional i físic per Catalunya, França, Alemanya, els Estats Units, el Canadà, Anglaterra, República Txeca, Israel i l'Argentina.

L'objectiu de "Les set caixes" és aconseguir restaurar el món, la dignitat i el record d'aquelles persones que ho van perdre tot, víctimes del nazisme i l'holocaust.

Fitxa tècnica

Direcció: Carles Canet i David Fontseca
Producció executiva: Valentí Roda i Noemí Cuní

"Les 7 caixes" és una producció de Broadcaster Audiovisual Services SL en coproducció amb Televisió de Catalunya i RTVE i amb el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

tv3.cat/eldocumental
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut