L'equip de "La llum d'Elna" participa en la taula rodona sobre interpretació que organitzen la Fundació AISGE i l'Acadèmia del Cinema Català

El 17 de desembre, a les 11.00, a la seu de l'AISGE, se celebrarà una taula rodona sobre interpretació en què participarà l'equip de la coproducció de TV3 "La llum d'Elna"
Actualitzat

La Fundació AISGE i l'Acadèmia del Cinema Català organitzen per segona vegada una trobada amb integrants d'una pel·lícula premiada als últims Gaudí per incentivar els artistes i donar-los eines per enfocar les seves sortides laborals.

El 17 de desembre, a la seu de la Fundació, serà l'equip de "La llum d'Elna" qui hi participarà. Ho faran Sílvia Quer, directora; Nausicaa Bonnín, actriu, i Irene Roqué, directora de càsting. A més, la sessió la moderarà Laia Espot, cap de Càsting de TV3.

"La llum d'Elna", basada en fets reals, narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar 595 nadons d'una mort segura. El film és un homenatge a l'Elisabeth, una heroïna pacifista que, en temps històrics convulsos, va aconseguir crear un oasi de llum i esperança. El film convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecten l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

La pel·lícula és una producció per a televisió dirigida per Sílvia Quer, amb guió de Margarita Melgar. El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt, acompanyada de Nausicaa Bonnín, Natalia de Molina, Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una coproducció de TV3, Distinto Films Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.

tv3.cat/ficcio-i-cinema