DIVENDRES, A LES 22.00

L'edat dels extrems, a "Història de la humanitat"

Aquest divendres, 14 de desembre, a les 22.00, el 33 emetrà el capítol final d'"Història de la humanitat", en què Andrew Marr arribarà a Alemanya per parlar dels problemes que van sacsejar el món durant el s. XX

Andrew Marr porta la història fins al segle XX. El programa comença a Munic, on s'explicarà la primera revolta de Hitler en un bar i com va ser empresonat per aquesta raó. A la presó és on el jove Hitler escriu les seves memòries, titulades "Mein Kampf".

Mentre Hitler batallava pel poder germànic, les dones lliuraven una batalla diferent, la dels drets femenins. Als carrers de Manhattan, la infermera Margaret Sanger treballa amb Katherine McCormick per importar il·legalment des d'Europa anticonceptius als Estats Units.

Al camp de concentració de Babi Iar, fora de Kíev, el presentador revelarà el brutal assassinat massiu dels jueus per part dels nazis a Europa. El presentador anglès també visitarà Hiroshima, al Japó, per explicar com les bombes nuclears van marcar el final de la Segona Guerra Mundial.

A la Xina, s'investigarà com apareix el nou pensament en la Revolució Cultural de Mao i el seu intent per crear una utopia comunista.

La sèrie acaba amb un gir de 180 graus. S'explicarà la història de la tribu ayoreo, situada a la regió del Gran Chaco d'Amèrica del Sud, que recentment ha tingut el seu primer contacte amb el món exterior.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut