Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"
Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"

L'economista Santiago Niño-Becerra i les escoles innovadores, al "Revolució 4.0" 

Aquest dissabte, 28 de gener, per la web i l'app de Catalunya Ràdio, Adam Martín, conversarà amb l'economista Santiago Niño-Becerra. I diumenge, 29 de gener, a les 22.05, a l'antena de Catalunya Ràdio, el "Revolució 4.0" farà un especial sobre escoles innovadores gravat a l'Escola Montseny de Barcelona. 

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0" , dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, tindrà de convidat l'economista Santiago Niño-Becerra, amb qui repassarà aspectes de l'actualitat. Per exemple, els grans canvis que s'atansen, els acomiadaments massius que estan fent grans empreses tecnològiques, el repunt del turisme o el futur de les pensions. 

També dissabte, Martín conversarà amb Xavier López de com les empreses incorporen la computació quàntica, la visió artificial, el blockchain, la robòtica col·laborativa, o les nanotecnologies per assolir nous objectius. Amb Laura Gil es parlarà de l'anomenada innovació oberta, que fa que empreses grans busquin aliances amb startups tecnològiques. I també s'explicarà com funcionen les comunitats energètiques, una nova manera de gestionar que revolucionarà el sector. 

I diumenge s'emetrà un programa especial des de l'Escola Montseny de Barcelona dedicat a les escoles innovadores. Adam Martín parlarà amb la secretaria de transformació educativa de la Generalitat, Núria Mora, de la importància d'introduir la revolució digital a les aules per aprendre a fer servir les eines tecnològiques i digitals de manera eficaç i crítica.  

La direcció de l'escola explicarà en què consisteix el Projecte Natura, que incentiva fer classes en un entorn natural i que fan que l'escola Montseny sigui una escola singular. I amb la coordinadora digital de l'escola s'incidirà en l'ús que es fa de la tecnologia. També hi participaran diversos alumnes i el doctor en Biologia David Bueno per destacar que l'aprenentatge és molt millor si es fa a partir de les emocions. 

Anar al contingut