Laura Ferrés inicia el rodatge del seu primer llargmetratge, "La imatge permanent", amb la participació de TV3

La premiada directora catalana Laura Ferrés ha començat el rodatge del seu primer llargmetratge, "La imatge permanent", amb la participació de TV3, a la seva ciutat, el Prat del Llobregat (Barcelona)

Premiada a la Setmana de la Crítica del Festival de Canes, als Goya i als Gaudí, pel seu curt documental "Els desheretats", Ferrés firma el guió del seu primer llarg amb la col·laboració d'Ulisses Porra ("Tigre", "Carajita") i Carlos Vermut ("Magical Girl", "Quién te cantará").

Protagonitzada per les actrius debutants María Luengo i Rosario Ortega, "La imatge permanent" narra la història de Carmen, una directora de càsting que s'enfronta a la missió de trobar una persona "normal" per participar en una campanya política. Durant la seva recerca, coneix Antonia, una venedora ambulant, amb qui comparteix molt més del que sembla.

La directora defineix la pel·lícula com "una trama que revela analogies entre passat i present. Una història sobre vides corrents on irrompen l'absurditat i la malenconia. Un drama esquitxat d'humor sec, una comèdia depriment".

Ferrés ha decidit treballar amb actrius debutants perquè "això fa que sempre sigui la primera vegada, aquesta és la meva primera pel·lícula, per ells també". Es un treball sense assajos previs, on busca més la sorpresa que la naturalitat.

La complicitat amb l'equip és molt important, per Maria Luengo "són encantadors, et donen seguretat i tranquil·litat".

Rosario Ortega diu que la pel·lícula "té plors, té riures, de tot una mica i estic desitjant veure-la".

LOCALITZACIONS I PRODUCCIÓ

Està previst que el rodatge duri cinc setmanes i que es desenvolupi majoritàriament al Prat de Llobregat, amb el suport d'El Prat Film Office. En paraules de Ferrés: "El municipi compta amb localitzacions idònies per a la pel·lícula. Em sembla un lloc especialment cinematogràfic, ja que els edificis són més baixos que a altres ciutats properes com Barcelona. Així mateix, em sembla un lloc més tranquil per filmar. Sento interès per registrar un lloc familiar al llarg del temps -vaig viure al Prat de Llobregat fins als 27 anys-, i també hi vaig rodar 'Els desheretats'".

"La imatge permanent", que serà rodada en versió original en català i alguns fragments en castellà, és una producció de Fasten Films (Adrià Monés), Le Bureau (Gabrielle Dumon) i Volta Producción (Nadine Rothschild). Serà distribuïda a Espanya per La Aventura Cine.

Compta amb la participació de l'ICAA (Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales), l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i TV3; i ha rebut el suport del Next Step de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes, el Torino FilmLab i el Centre des Écritures Cinematographiques del Moulin d'Andé.

LA IMATGE PERMANENT

Direcció: Laura Ferrés

Guió: Laura Ferrés, amb col·laboració d'Ulises Porra i Carlos Vermut Fotografia: Agnès Piqué

Disseny de Producció: Paula Peña So: Dani Fontrodona

Vestuari: Aitziber Sanz

Repartiment: María Luengo, Rosario Ortega, Saraida Llamas i Claudia Fimia

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut