Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"
Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"

"Las niñas" i "Les dues nits d'ahir", llargmetratges amb participació de TV3, premiats al Festival de Màlaga

El Festival de Màlaga ha anunciat en una roda de premsa els premiats de la XXIII edició d'aquest certamen. Dos llargmetratges amb participació de TV3 estan entre les pel·lícules premiades. En primer lloc, "Las niñas", òpera prima de Pilar Palomero, que es va endur la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola, la Bisnaga de Plata a la millor fotografia i el Premi Feroz Puerta Oscura 2020 al millor llargmetratge de secció oficial. En segon lloc, "Les dues nits d'ahir" s'ha endut els premis a la millor direcció i al millor actor de la secció "Zona cine".

Per cinquè any consecutiu i en set de les nou últimes edicions, una producció catalana i amb participació de TV3 s'endú el màxim guardó al Festival de Màlaga. Aquest cop ha estat per a "Las niñas", una pel·lícula de Pilar Palomero, que explica la història de moltes de les dones d'avui dia, dibuixada a través de l'educació que van rebre a principis dels 90.

A la secció "Zona cine", una altra pel·lícula amb participació de TV3, "Les dues nits d'ahir", s'ha endut el premi a la millor direcció, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, i a la millor interpretació per a Arnau Comas i Oriol Llobet.

Sinopsi "Las niñas"

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i de les Olimpíades de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" es una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar+ i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media.

Sinopsi "Les dues nits d'ahir"

Una nit d'estiu, l'Èric roba les cendres del Pol, el seu amic que acaba de morir. La mateixa nit, l'Èric i els seus dos millors amics, l'Ona i el Marcel, van en cotxe a llançar-les. L'escapada, però, acaba convertint-se en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya del retorn a casa i del seu objectiu inicial.

"Les dues nits d'ahir" és una producció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, de Verkami, Benecé Produccions SL, amb la participació de TV3.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut