Andrea Fandos (Celia) i les seves amigues, a "Las niñas"
Andrea Fandos (Celia) i les seves amigues, a "Las niñas"

Cinc produccions participades per TV3, preseleccionades als premis Platino

"Las niñas", "Sentimental" i "Uno para todos", "Los europeos" i "No mataràs", han estat preseleccionades als premis Platino del Cinema i l'Audiovisual Iberoamericà, que enguany celebren la vuitena edició

Cinc pel·lícules amb participació de TV3 han estat preseleccionats per representar Espanya en la vuitena edició dels premis Platino del Cinema i l'Audiovisual Iberoamericà, dins de les candidatures dels 23 països iberoamericans.

"Las niñas", amb participació de TV3 i dirigida i escrita per Pilar Palomero, ha estat una de les pel·lícules que lidera les candidatures cinematogràfiques espanyoles, amb sis categories: Millor Pel·lícula Iberoamericana de Ficció, Millor Òpera Prima Iberoamericana, Millor Guió, Millor Direcció de Muntatge, Millor Direcció d'Art i Millor Direcció de Fotografia.

La comèdia de Cesc Gay "Sentimental", també amb participació de TV3, obté dues candidatures: a Millor Interpretació Masculina (Javier Cámara) i a Millor Interpretació Masculina de Repartiment (Alberto San Juan).

"No mataràs", el segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori, opta al guardó a la Millor Interpretació Masculina (Mario Casas). "Los europeos", dirigida per Víctor García León, està preseleccionada per optar a la Millor Interpretació Masculina de Repartiment (Juan Diego Botto). I el film dirigit per David Ilundain "Uno para todos" opta al Premi Platí al Cinema i Educació en Valors.

El festival que emmarca els Premis Platino de Cinema Iberoamericà pretén reunir els grans talents cinematogràfics dels vint-i-tres països iberoamericans. Durant la gala d'entrega de premis, que se celebrarà el primer cap de setmana d'octubre en un lloc encara per determinar, es repartiran un total de 22 guardons i un Premi Platino d'Honor. Els premis estan promoguts per EGEDA (Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals), i per FIPCA (Federació Iberoamericana de Productors Cinematogràfics i Audiovisuals) i compten amb la col·laboració de les acadèmies i instituts de cinema dels països iberoamericans.
 

"Las niñas"
Dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, "Las niñas" es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020. És una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de CatalunyaTelevisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, del govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

la Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i que viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa (Zoe Arnao), una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics del 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

Andrea Fandos (Celia) i les seves amigues, a 'Las niñas'
Andrea Fandos (Celia) i les seves amigues, a 'Las niñas'

"Sentimental"
És una comèdia hilarant de Cesc Gay ("Truman", "Una pistola a cada mà", "Jet lag", "V.O.S.") protagonitzada per Javier Cámara, Belén Cuesta, Alberto San Juan i l'argentina Griselda Siciliani, basada en l'obra de teatre "Els veïns de dalt", del mateix director. La pel·lícula és una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

El Julio i l'Anna fa més de quinze anys que són parella. Una parella que ja no es mira ni es toca i que ha fet del combat diari el llenguatge i l'essència de la seva relació. Una nit, l'Anna ha convidat els seus veïns Salva i Laura, una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els va acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul. Durant nit els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami, amb una proposta inusual i sorprenent. Tots quatre viuran una vetllada excessiva i catàrtica.

'Sentimental', la pel·lícula escrita i dirigida per Cesc Gay
'Sentimental', la pel·lícula escrita i dirigida per Cesc Gay

"No mataràs"
És el segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori. Aquest thriller està protagonitzat per Mario Casas  ("El fotògraf de Mauthausen", "Contratiempo", "Ismael") i la debutant Milena Smit."No mataràs" és una producció de FILMAX, amb la participació de TV3, TVE i Movistar

Mario és Dani, un bon noi que durant els últims anys de la seva vida s'ha dedicat a cuidar el seu pare malalt. Quan el seu pare es mor, decideix reprendre la seva vida i marxa a fer un viatge llarg en què coneix Mila (Milena Smit), una jove tan inquietant com inestable, que convertirà aquella nit en un autèntic malson. Les conseqüències d'aquella trobada portaran en David a tal extrem, que es plantejarà coses que mai hagués pogut imaginar.

'No mataras', un thriller protagonitzat per Mario Casas
'No mataras', un thriller protagonitzat per Mario Casas

"Los europeos"
Dirigida per Víctor García León, i amb guió de Bernardo Sánchez i Marta Libertad Castillo, està basada en la novel·la homònima de Rafael Azcona,. Compta en el seu repartiment amb Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre. Està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos La Película A.I.E. i In Vivo Films (França), amb la col·laboració de RTVE, l'ICAA, l'ICEC, TV3, IB3 i Orange.

La pel·lícula narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han explicat que és molt fàcil lligar amb europees. Després dels primers passos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna de gresca que pul·lula per l'illa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

'Los europeos', protagonitzda per Raúl Arévalo i Juan Diego Botto
'Los europeos', protagonitzda per Raúl Arévalo i Juan Diego Botto

"Uno para todos"

L'última pel·lícula del director David Ilundain ("B de Bárcenas"), està interpretada per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran", "Tierra firme"), Clara Segura ("Una pistola en cada mano", "Nit i dia", "Porca misèria"), Patricia López Arnaiz ("La peste"), Betsy Túrnez ("El rei borni") i Ana Labordeta ("Planes para mañana").  Esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells.
David Verdaguer a 'Uno para todos'
David Verdaguer a 'Uno para todos'
 

 

Anar al contingut